Aniston

Halloweenfest

For første gang i mit liv

Halloween? Det er da kun tossede amerikanere som Brandon, Kelly og Donna der holder sådan noget. Ikke os danskere, der har bedre ting at lave end at opretholde langt-ude-traditioner. Men måske har de amerikanere alligevel fat i noget? Jeg mener, de har da den perfekte undskyldning for at se deres venner og feste sammen.
 
ANNONCE
Halloweenfest
Jeg skulle til fest med nogle venner i lørdags, og det er der såmænd ikke noget nyt i. Hvad der var anderledes var, at det skulle være en helt ægte halloween-fest, med græskarmænd, udklædning og levende lys.

Det var en veninde der kom op med den idé, og hun bredte sit gode budskab vidt og bredt, indtil vi var overbevist om at det da kunne blive spændende. Og det blev det, for sådan plejer vores fester ikke at foregå.
 
Som oftest plejer jeg bare at tage et bad, klaske makeup i hovedet, og styrte på rulleskøjter ned i ølkassen. Men ikke denne gang. For det var jo en ægte halloweenfest, og jeg skulle klædes ud.

Bum bum, hvordan klæder man sig, så det tydeligt viser at det er Halloween og ikke Fastelavn? For mit vedkommende endte det med, at jeg sneg mig ind på min goth/punk-søsters værelse, og lånte nogle af hendes ting. Min udklædning forestillede ikke noget specielt, men sagen var, at jeg ikke lignede mig selv længere. Og ingen sagde ét ondt ord om det, for alle så jo tossede ud den aften.
 
Det skubbede grænser, især for de homofobiske fyre, der alligevel havde lagt fuld krigsmaling og faktisk ret godt lignede en mærkelig gren af det kvindelige køn. (Eller den hvide klovn med tarmslyng). Man overvandt sin araknofobi, ved at putte (ja, ja, uægte) edderkopper i håret, og drak øl af sugerør der var påklistret med hekse og varulve. Det sidste var egentlig ret mærkeligt at gøre, for sugerør er altså kun til røde sodavand og børnefødselsdage. I hvert fald ifølge min opdragelse.
 
Jeg fik desværre hældt en del øl indenbords. Tror det var sugerørenes skyld. Så billeder af de mest geniale udklædninger fik jeg desværre ikke. I må nøjes med veninden med edderkoppen i håret, og kæresteparret Frankensteins...

God undskyldning
Som oftest kan man måske huske små bidder af fester der var rigtig fede, men det flyder lidt sammen. For hvem var det nu lige der holdt den fest? Og hvem var egentlig med? Den her fest husker man. I fremtiden bliver det "Kan du huske Halloweenfesten?" og ikke "Kan du huske dengang du skvattede ned fra en trappe til dén der fest for lang tid siden, og brækkede næsen?"

Og så fremkalder man alle minderne fra den aften, i stedet for kun at huske en lille bid af en tilfældig fest.
 
Så lad os alle optage de mindre kendte traditioner. Lad os bruge dem som gode undskyldninger for at gå amok i druk og venner. Det var dét lys jeg så i de traditioner, jeg ellers betragtede som opreklamerede. Så til februar bliver der højst sandsynlig stablet en valentinsdags-fest på benene. Så har man en god undskyldning for at iføre sig pink tøj, male hjerter på væggene og kysse på alle de pæne fyre man falder over...
 
Therese, 26.
"Jeg er nok ret konservativ, men jeg synes, at det er meget opreklameret! Med hensyn til Halloween har vi i forvejen vores egen Fastelavn, hvor man klæder sig ud, og går ud, og samler ind. Det må da være nok med een af slagsen, synes jeg. Vi har også den danske Allehelgens aften, hvor man mindes årets døde i kirkerne, og de døde i det hele taget. Den bliver skubbet i baggrunden indtil den helt går i glemmebogen. Jeg synes, det er at give afkald på vores egen kultur og vore egne traditioner. Græskarrene hygger da, men det er jo for det meste kommercielt, hentet til landet fra USA (som så meget andet i vores samfund!) af forretningerne, som ser sit snit til at tjene lidt ekstra."
 
Tinna, 21.
"Jeg synes ikke det er opreklameret og synes at det er fint at vi tager det til os. Folk kan jo gøre så meget ud af det som de vil, og har de ikke lyst kan de lade det ligge, ingen bliver tvunget til at købe noget eller tage traditionen til sig. Synes det er en god mulighed for at lave noget ekstra sammen med familien i den travle hverdag. For hvem synes ikke det er hyggeligt at sidde en lørdag eftermiddag og evt. lave græskarmænd sammen med dem man holder af? Jeg fejrer ikke selv Halloween. Det har jeg aldrig gjort, da jeg ikke har en familie at dele min tid med. Men er sikker på at jeg ville gøre det hvis jeg havde børn, for de ville sikkert synes det var vildt fedt at være sammen med deres mor på den måde."
 
Ninka Andersen, 22.
"Jeg syns det er alletiders med Halloween og det er dejligt at se at danskerne har taget traditionen til sig efterhånden. Vi holder en kæmpe Halloweenfest hver år hvor alle er udklædt. Fra Dracula til ond julemand, ja alle er med. Det er megasjovt og man ser en side af folk som man normalt ikke ser. Hverdags tøjet bliver skiftet ud med sjov og pjank."
 
 
Synes du Halloween, Valentinsdag og så videre er opreklamerede og ligegyldige? Eller ser du det som en god undskyldning for at gøre ting du normalt ikke gør?
ANNONCE
Del

Seneste nyt