Aniston

Gysets Mester - Dean Koontz

Masseproducerende og topsælgende forfatter indenfor gysets verden.

Dean Koontz har skrevet talrige bøger indenfor flere forskellige genrer. Men den topsælgende forfatter er mest kendt for sine populære spændings og gyserromaner.
Gysets Mester - Dean Koontz
Dean Koontz kickstartede for alvor sin karriere med romanen "Sælsom Hvisken", der blev udgivet for næsten 30 år siden.

Siden da har hans bøger ofte befundet sig i den absolutte top af "New York Times" bestsellerliste.

Og det er ikke for ingenting, at den populære forfatter har nået toppen. Koontz mestrer karakterbeskrivelser så godt, at man hurtigt falder for personerne i hans bøger. Desuden er ideerne originale med gennemførte plots, og et fantastisk mix af humor og gys.

Den evne har givet Koontz tilnavnet "gysets mester" blandt hans læserskare.

"Eksperimentet"
Første gang jeg mødte Dean Koontz var på et loppemarked. I en lille, fugtig papkasse ved en lille snusket kræmmerbod, fandt jeg hans roman "Eksperimentet".

Jeg havde hørt rosende ord om bogen før, så selvom titlen lyder lidt mystisk, erhvervede jeg mig bogen for to kroner. Det var uden tvivl det bedste køb jeg gjorde den dag.

Plottet i "Eksperimentet" kunne umiddelbart lyde temmelig langt ude i hampen: Den kloge hund og hans ejer på flugt fra det onde abedyr. Men bland det med en smule genmanipulation, en kærlighedshistorie og en krybende, uhyggelig nedtælling til det endelige opgør mellem det gode og det onde. Sådan skaber man en fed spændingsroman.

Det gode består i "Eksperimentet" af den genmanipulerede Retriever Einstein, der kan tænke og føle som et menneske. Det onde er det forskerskabte abemonster "Outsideren", der har en tendens til at lave ufattelig, blodig ravage hvor end han befinder sig.

Bogen er ikke blot en gyser, men indeholder mange forskellige elementer. Skildringerne af personer og dyr er fantastisk gennemførte, og især hunden Einstein bed sig virkelig fast i hukommelsen.

Det er gys og spænding i verdensklasse, blandet med en god portion venskab og kærlighed. Bogen er absolut værd at læse.
ANNONCE
Gysets Mester - Dean Koontz
"Rædslernes Hus"
Efter "Eksperimentet" var jeg faldet pladask for Koontz gennemførte, nervepirrende plots og de velskrevne sider. Derfor kastede jeg mig uden tøven over en af hans andre romaner: "Rædslernes Hus".
 
I "Rædslernes Hus" møder vi Susan. Som ung overværede hun sin forlovede blive myrdet på grusom vis, af fire skolekammerater i en grotte kaldet "Rædslernes Hus". Hun undslipper kun selv med nød og næppe de brutale mordere.

Tolv år senere involveres Susan i en voldsom bilulykke, og vågner fortumlet op i en hospitalsseng efter flere uger i koma. Susan slog hovedet i ulykken, og lider derfor af hukommelsestab. Hun husker intet om bilulykken eller sit job, men langsomt vender minderne tilbage.

Kort efter forvandles det trygge ophold på hospitalet sig til et mareridt, da Susan ser en af sin forlovedes mordere gå forbi ude på gangen. Herfra udvikler historien sig heftigt, og slutningen tager en meget uventet drejning.

Romanen er veludført arbejde, selvom jeg fandt første tyve sider en smule sløve at komme igennem i forhold til "Eksperimentet". Men efter et par kapitler når historien op i gear, og rammer snart det punkt, hvor man ikke kan lægge bogen fra sig igen.

Plottet er imponerende godt skruet sammen, og faktisk skal man næsten frem til slutningen, før man overhovedet får færten af, hvad der egentlig foregår.

Flere anbefalingsværdige bøger af Dean Koontz

  • Fanget i Isen
  • Stemmer i Natten
  • Ondskabens Bolig
  • Odd Thomas
  • Ægtemanden
  • Et godt Menneske
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce