Aniston

Guide til din studiestart

Der findes mange måder at forberede sig til studiestarten på, her kommer der et par bud på, hvordan du kan forberede dig til studiestarten og hvordan du går en god studiestart.

Studiestarten er så små i gang rundt omkring på universiteterne, men hvordan kan man egentlig forberede sig til studiestart?

Hav bolig klar
Skal du flytte hjemmefra i forbindelse med studiestart, er det en god idé at gå i gang med at lede efter bolig så snart du kan. Der er tit et stort pres på boligmarkedet i forbindelse med studiestart, fordi der er rigtig mange nye studerende, der er ude at lede efter bolig. Det kan derfor godt være svært at finde lejebolig i Århus og København, da det er de største studiebyer. Men også Odense og Ålborg er tit pressede på at have nok studieboliger. 
Til at starte med, når du leder efter bolig, gælder det om at søge alt det du kan finde – både kollegier, værelser, lejligheder og evt. også kollektiver. Hvis du bor meget langt fra universitetet og ikke har fundet noget at bo i, når studiestarten begynder, kan det godt blive hårdt at skulle pendle frem og tilbage det første stykke tid.
 
Hvis du ikke har fundet noget at bo i til studiestarten, kan du prøve at finde ud af om du har venner eller familie i nærheden, og spørge om du kan låne en sofa der, de dage det kan blive svært at pendle frem og tilbage. 
 
Vær klar til det faglige 
Inden du starter på studiet kan du med fordel tjekke op på om du har det nødvendige udstyr. I dag er en god computer det vigtigste, når du starter på studiet. Men det er også en god idé at have en notesbog klar og en mappe til at samle de papirer du får. Alt efter hvilket studie du starter på, kan en god lommeregner også være essentielt for at kunne følge med det faglige. 
 
Noget andet du kan overveje, inden du starter på studiet, er at skrive din motivation for studiet ned. Tænk over inden du starter, hvorfor du gerne vil starte på det her studie og hvad det er du gerne vil lære. Hvis du har det skrevet ned et sted, kan du finde det frem, når du mangler motivation – og det oplever de fleste undervejs i deres studietid. Men hvis du har din motivation skrevet ned, kan det hjælpe når studiet viser sig fra sin hårde side. 
 
Og lige så vigtigt: vær klar til festerne
Når du er klar til det faglige kommer næste punkt: festerne. Der er mange fester i forbindelse med studiestart og de er næsten lige så vigtige at være klar til, som det faglige på studiet. Studiestartsfesterne er en af de bedste muligheder for at møde nye studiekammerater. 
Det kræver egentlig ikke så meget at være klar til festerne andet end god garderobe. Inden du starter på studiet kan du friske din garderobe op med fine festkjoler eller nogle pæne skjorter, så du er klar til festerne. 
 
Få nogle gode vaner
For at få en god studietid, er det vigtigt at få nogle gode vaner fra starten, så du kan få en god balance mellem studie og fritid fra starten. Gode vaner handler fx om at gå i seng samme tid hver dag, så du får et godt søvnmønster og undgår at være træt. Det gælder også om at have nogle gode vaner i forhold til at tillade sig selv at holde fri, og have tidspunkter hvor det ikke er studietid. 
 
Overvej inden du starter på studiet, hvilke gode vaner, der vil være vigtigt for dig at have, når du skal studere de næste år.  
ANNONCE
Del

Seneste nyt