Aniston

Guide: 3 idéer til at dekorere vægge

Vægge bliver så ofte forsømt, når det kommer til at møblere huset. Far, kæresten eller du kan finde vaterpasset frem og slå et par hylder op, og nogen stor kunst er ophængning af malerier heller ikke.
Når det gælder andre løsninger til at slippe for tomme vægge, er du måske mere på bar bund. Du får derfor et par tips her til, hvad du kan gøre for at live hjemmet op. Orker du ikke at spare op til at løfte det æstetiske niveau, er kviklån et muligt svar, for kviklån er bare lån med lynhurtig udbetaling.

Lysdekorationer er nemme at lave

For at få mere prangende vægge er lysinstallationer en simpel, men effektiv løsning. Lyskæder kan du for eksempel få billigt, og med nogle kabelsøm kan du let sætte lyskæderne op, så lyset fordeler sig vandret, lodret og diagonalt, og kæderne ser ud til at indramme geometriske figurer, fx trekanter.
En anden brug af lys i vægdekoration er at placere en lyskilde bag på lærredet på et maleri, hvor pigmentlaget er tyndt nok til, at lys strømmer igennem. Når lyset så tændes, gløder maleriets motiv.

Hæng simple elementer op

At montere udskårne tre- eller metalelementer på væggen er en let måde at skabe en overflade, der er mere visuelt fængende. Simple figurer som aflange pilespidser lidt a la Citroën-logoet eller halvmåner skåret ud i tyndt stål kan let monteres med skruer eller klæbepuder, så væggene får en ujævn overflade, der bryder med fx den hvidmalede ensartethed, der er typisk for små lejligheder.

Tapetsér dine vægge

Tapet er værd at fremhæve, selvom det overhovedet ikke er på mode. Tapet er noget, bedstemor havde i sit hjem, tænker du nok. Men det er bare et faktum, at tapet findes i sindrige mønstre og farvepaletter, der gør væggene flotte. Et trick er kun at tapetsere én væg - så virker rummet større.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce