Aniston

Grill for tøser

Hvis du er træt af bøffer, der siger muh!

Yndigt ser det ud, når manden stolt står ved webergrillen og jonglerer med grillkul, kolde pilsnere og store, blodige bøffer.
Grill for tøser
Men denne verden af rødt kød taler måske ikke lige til alle menneskers smagsløg. Så her er opskrifter på grillmad, der ikke er skåret direkte ud af en ko.

Fisk med kartofler og aioli
  • 600 gram fisk, eksempelvis laks eller torskefilet
  • 400 gram nykogte kartofler skåret i skiver
  • 8 stk. soltørrede tomater
  • 16 stk oliven i urtemarinade
  • 2 spiseskefulde hvidløgsolie
  • 2 knivspidser peber
  • 1 teskefuld salt.
Mayonnaise smagt til med hvidløg, salt og peber.

Fiskene skæres i portionsstykker og lægges på aluminiumsfolie. Kartoffelskiver, tomater og oliven lægges ovenpå, og pensles med grillolie. Strø salt og peber over. Aluminiumsfolien foldes til en pakke, og det grilles i cirka 10 minutter.

Fisken serveres sammen med aiolien og brød.

Kyllingefilet med grillede ferskner
  • 4 kyllingefileter
  • 1 deciliter kikkoman soja sauce
  • Revet skal fra 1 appelsin
  • 1 spiseskefuld paprika
  • 1 spiseskefuld sød chilisauce
  • 2 teskefulde honning
  • 4 ferskner
  • 4 tesksfulde sød chilisauce
  • salt og peber
  • 1 kvist frisk timian
Sojasaucen røres sammen med appelsinskal, paprika, chilisauce og honning. Kyllingefileterne lægges i marinaden og stilles i køleskabet omkring en time. Herefter grilles fileterne cirka 5-6 minutter på hver side.

Fersknerne skæres over på midten, og stenen fjernes. Smør abrikoserne med sød chilisauce, drys med salt, peber og timian, og grill dem et par minutter på hver side.

Fersknerne serveres til kyllingen, sammen med salat og brød.

Eksotisk Frugtpakke
  • 1 kiwi, skrællet og skåret i tern
  • 1 banan skåret i skiver
  • 1 mango, skrællet og skåret i tern
  • 16 jordbær
  • 140 gram ananas
  • saften fra 1 limefrugt
  • 2 spiseskefulde sød chilisauce
  • 60 gram hakket, hvid chokolade
  • 250 gram vanilleis og 4 spiseskefulde kokosmel
Alle ingredienserne blandes, og frugtsalaten lægges på aluminiumsfolie. Folien foldes omkring frugtsalaten. Pakkerne grilles i 5-10 minutter. Imens varmes en stegepande op, og kokosmelet ristes. Kokosmelet blandes i isen, og stilles i fryseren, mens frugtpakkerne grilles.

Frugtpakke og kokosis serveres sammen.
ANNONCE
Grill for tøser
Grillede bananer
  • 4 bananer
  • ¼ liter piskefløde
  • 100 gram brun farin
  • whisky (efter behag)
Fløden piskes og sættes på køl. Når grillen ikke længere er på fuldt blus lægges bananerne på, til de er helt bløde og sorte. De vendes undervejs.

Når bananerne er taget af grillen snittes en rille ned langs bananens inderside, så den former en båd. Brun farin og whisky puttes i bananbådene, der derudover pyntes med flødeskum.

Kan også serveres med vanilleis i stedet for flødeskum.

Grillet appelsin med kanel
  • Søde appelsiner
  • Sukker og kanel
  • Olie til pensling
  • Eventuelt vanilleis
Appelsinerne skrælles og skæres i tynde skriver. De lægges i en engangsgrillbakke og pensles med olie - og drysses med sukker og kanel. Bakken sættes over grillen i cirka 2 minutter. Appelsinerne serveres lune, eventuelt med vanilleis til.

Skumkiks
  • 1 pose skumfiduser
  • 1 pakke mariekiks
  • 1 pose træpinde
Skumfidusen sættes på træpinden, og grilles til den er blød. To kiks sættes om skumfidusen, og den trækkes af pinden.

Drikkevarer
kolde øl, hvidvin og rødvin, sodavand og sangria er perfekt til grillretter.

Et tip er at bruge frosne vindruer i stedet for isterninger. Det ser pænt ud, og fortynder ikke drikken, når de tør op.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce