Aniston

Graviditetskogebogen

Bogen til dig, der er gravid eller gerne vil være det.

5 ud af 6 stjerner
Graviditetskogebogen
Det er sjældent, man finder 120 retter, der er målrettet lige præcis ni måneder af ens liv.

Men ikke desto mindre er det, hvad du finder i den spritnye koge- og inspirationsbog "Graviditetskogebogen - 120 opskrifter - de lette, de sunde og de søde".

Cravings og kvalme
"Graviditetskogebogen" er skrevet ud fra devisen om, at mad bare ikke længere er det samme, når man går hen og bliver gravid.

For hvad spiser man, hvis man har mærkelige cravings, kvalme, akut mæthed og akut sult inden for de samme fem minutter?

Graviditet er en stor smagsforvirringen, men man skal jo stadig fyldes op med vigtige vitaminer.

De rodede smagsløg 
Ernæringseksperten Majbritt L. Engell giver i ”Graviditetskogebogen” præcis 120 bud på, hvordan du kan spise godt, selv om smagsløgene – og resten af kroppen i øvrigt - er lidt ude af kontrol, og du oplever, at du har lyst til noget det ene øjeblik og abolut ikke det næste.
 
Bogens 120 opskrifter giver forslag til alt fra morgenmad til frokost, aftensmad, mellemmåltider, snacks, smoothies og sødt, som skærper appetitten hos de kvalmeramte og giver ny energi til de tunge og trætte.
 
Tank op!
Retterne i "Graviditetskogebogen" er desuden udvalgt, så de tanker den vordende mor op med de vitaminer, hun har brug for – fra kalk og D-vitamin til folinsyre og jern.

Nogle af opskrifterne er specielt velegnede til at få has på de mest almindelige graviditetsgener – fra kvalme og madlede til forstoppelse og halsbrand. 

Et helt afsnit er tilegnet ’kommando-mad’, som den vordende far kan tilberede i en ruf, når hans kæreste bare skal have noget at spise NU!

Og i bogens sidste del gives opskrifter til tiden efter fødslen, hvor der hverken er arme eller overskud nok til at yde det store i et køkken.

Blodsukker og den lumske vægt
Ud over de delikate opskrifter får du i ”Graviditetskogebogen” også et hav af gode råd. Hvordan bør du spise, så du holder blodsukkeret stabilt og undgår at blive utilpas?

Hvordan gør du dit for at sikre, at vægten blot stiger med de kilo, den skal – så de også er til at smide igen efter fødslen? Det kan bogen hjælpe med, lige som den afslører hemmeligheden bag cravings og lærer dig at manøvrere i junglen af mad-forbud, der pludseligt rammer en, når man har fået "konstateret baby på vej". 

Inspiration og variation
"Graviditetskogebogen" kan lidt af det hele. Den kan guide dig til, hvad du skal tænke over, når du er gravid, og så kan den holde dig i hånden undervejs, hvor du skal tænke over, hvad du spiser, og hvor du stadig også skal sørge for at blive mæt.

Den giver inspiration, gode råd og mange indbydende opskrifter, som du kan vælge i mellem i de ni måneder, det hele står på - og lige efter, hvor man ikke engang har fem minutter til at smøre sig en leverpostejsmad (som i øvrigt som oftest skal smøres med en hånd, fordi baby hænger på den anden!!)

Opskrifterne er varierede og fulgt op af indbydende billeder samt tips til, hvordan du kan kombinere opskrifterne, så de bliver til et helt og varieret måltid.


Majbritt L. Engell er Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og Master i Fitness og Træning. Hun er desuden medforfatter til bestselleren ”Spis maven flad”, ”Hold maven flad” og ”Når mor er på skrump” – og så er hun mor til Teo på 18 måneder, som bliver storebror til næste år…
 

"Graviditetskogebogen" er skrevet af Majbritt L. Engell og udgivet af Gads Forlag den 7. oktober 2011.
ANNONCE
Del

Seneste nyt