Aniston

Gør bedre rent i små lejligheder

Gør bedre rent i små lejligheder

Det er svært at påstå, at rengøring er et sexet emne, men ikke desto mindre, så er det en del af vores hverdag. Der er imidlertid stor forskel på det at holde en stor villa ren, og så det at rengøre en lille lejlighed i hovedstadsområdet – og det ene er ikke nødvendigvis nemmere end det andet.

Hvis man bor i en stor bolig, så giver det sig selv, at der er et stort areal at gøre rent. Det betyder imidlertid ikke, at en lejlighed nødvendigvis er nemmere. Problemet ved at bo på et lille areal, er at det hurtigere bliver beskidt. Kort sagt, jo flere personer og dyr man er på lidt plads, des mere beskidt bliver der.

Der er imidlertid tre trin, som vil gøre det nemmere altid at holde din lejlighed pæn.

Fjern rodet løbende
Én af de største udfordringer ved en lejlighed er, at rodet nemt kan vokse en over hovedet. Der skal ikke være mange ting, som ikke ligger på deres plads, før det kan virke overvældende og umotiverede. I et stort hus, er det ikke et problem at have et rode-rum, men det går selvsagt ikke, hvis man bor i en et- eller toværelses lejlighed.

Det bedste du kan gøre er derfor at komme ind i en vane, hvor du løbende fjerner rod. Som minimum bør du gå efter at have ryddet alt op, når du går i seng om aftenen eller forlader huset. På den måde er der altid inspirerende omgivelser, når du kaster første blik på lejligheden.

Tør støv af og luft ud
En lille lejlighed bliver hurtigt støvet – især hvis der er tale om en etværelses, hvor soveværelset og stuen er i samme rum. Det tager heldigvis ikke mange minutter at køre alle flader over med en fugtig klud, og derfor bør du også gøre det dagligt.

Udluftning er også særdeles vigtigt for indeklimaet, da støvpartikler ellers kan blive en stor gene og være til skade for helbredet. Jo mere du er i lejligheden, des mere skal du lufte ud. Kom ind i en god vane med udluftningen, og det vil gøre underværker for indeklimaet.

Brug støvsugeren flittigt
Vi kommer ikke udenom det. Din støvsuger vil blive brugt flittigt, for meget støv og snavs ender på gulvet. Nogen gange kan det virke som en umulig kamp, når selv daglig støvsugning nærmest ikke er nok. Derfor bør du overveje at skaffe dig en god støvsuger med det samme.

Det vigtigste er, at støvsugeren lille og velegnet til små rum. Der er ingen grund til at kæmpe rundt med en stor støvsuger. Ved at vælge en fiks støvsuger, gør du det også nemmere for dig selv, når der skal findes plads til opbevaring, og det bliver også nemmere at tage sig sammen til at finde den frem.

En anden ting, der er værd at overveje, er hvor støjsvag støvsugeren er. Mange ældre lejligheder er meget lydhøre, og det kan være til gene for naboerne, hvis din støvsuger støjer meget. Du kan imødekomme en del af dette ved kun at støvsuge på udvalgte tidspunkter, men hvorfor ikke også finde en støvsuger, som er støjsvag? Hvis du mangler en ny støvsuger, så klik her og få inspiration. Støvsugere koster ikke en formue i dag, og du vil tilbringe meget tid med den.

Hvis du ikke har fundet en lejlighed endnu
Hvis du drømmer om at flytte til København, men ikke har fundet en lejlighed endnu, så handler det om at lede. Undersøg mulighederne her og se, hvilke ejendomme der er ledige.

ANNONCE
Del

Seneste nyt