Aniston

Gode sikkerhedsråd til gør-det-selv-folk

Dette indhold er sponsoreret

Mange gør-det-selv-folk elsker at bruge deres fritid på at lave praktiske ting i og omkring huset. En del er dog ikke klar over, at det også kan være farligt at udføre visse opgaver uden den rette sikkerhedsudstyr. Det er derfor vigtigt, at man sikrer sig, at man har det rigtige sikkerhedsudstyr, inden man påbegynder enhver opgave. Læs med her og få nogle gode råd om sikkerhed og til, hvordan man kommer sikkert igennem sit gør-det-selv-arbejde.

Hvilket beskyttelsestøj skal man bruge til gør-det-selv?

Noget af det vigtigste, når man skal lave gør-det-selv-arbejde, er at have det rigtige tøj på. På den måde undgår man unødvendige ulykker og skader på kroppen. Engelbert Strauss tilbyder eksempelvis beskyttende arbejdstøj som arbejdssmækbukser, der er gode til ethvert formål. Uanset om man skal male, bygge eller arbejde med træ, er det altid en god idé at være iført arbejdssmækbukser. Engelbert Strauss er lige nu i rivende udvikling - også på det internationale marked. De er eksempelvis lige kommet ind på det polske marked, hvor en af deres fornemmeste opgaver også er at sælge tøj, sko og udstyr med høj sikkerhed til private og virksomheder. Et andet godt råd er, at investere i en varm fleecejakke, vandtætte sko og noget godt regntøj, så man er sikker på, man kan holde sig både varm og tør. Det er afgørende at kunne holde sig varm, for ellers kan det pludselig blive farligt at stå udenfor i så mange timer, især hvis der er tale om frostgrader. Derudover er det også en god idé gå med sikkerhedssko. Taber man eksempelvis noget tungt nedover sine sko uden sikkerhed, kan man i værste fald komme meget galt afsted under sit arbejde. 

Hvilke værktøjer skal man bruge til gør-det-selv derhjemme?

Der er mange forskellige værktøjer, som kan være nyttige at have derhjemme til det kommende gør-det-selv-projekt. Dette afhænger dog af, hvilke projekter man har tænkt sig at lave. Hvis man for eksempel gerne vil male sit hus eller sin lejlighed, så er det en god idé at have en stige, en pensel og en malerrulle. Hvis man derimod skal have lavet noget elektrisk arbejde, så er det en god idé at have et multimeter og en boremaskine, hvis man skal bygge noget. Skal man indrette sin bolig, kan det også være en god idé at have et par almindelige redskaber liggende, for uanset om man går meget op i indretning eller ej, får man på et eller andet tidspunkt brug for at hænge et billede, en hylde eller noget tredje op. Det kan eksempelvis være en hammer, en skruetrækker og et vatterpas.

Hvilket beskyttelsesudstyr bør man bruge?

Når man arbejder med værktøj, er det vigtigt at have det rigtige beskyttelsesudstyr på. Det kan eksempelvis være: 

  • Sikkerhedshjelm, hvis man arbejder med ting i en vis højde, der potentielt kan vælte ned. 
  • Sikkerhedsbriller eller ansigtsskærm, hvis man skal skære i træ eller arbejde med svejsning. 
  • Støvmaske, hvis man sliber, sprøjtemaler eller bruger stærke kemikalier. 
  • Høreværn, hvis man arbejder med materialer eller værktøj, der kan give høje lyde ved brug. 
  • Derudover er det altid en god idé at have en førstehjælpskasse liggende derhjemme, hvis uheldet skulle være ude.
ANNONCE

Så brug altid arbejdssmækbukser i en eller anden form,  brug det rette værktøj til dit arbejde - uanset om du skal bygge eller male og anskaf det rette sikkerhedsudstyr og tøj. Sikkerhed kommer først!

Del

Seneste nyt

Annonce