Aniston

Gode råd til tørt hår

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Oplever du, at dit hår ser mat og trist ud? Eller føles det kruset og spaltet? Så har du måske problemer med tørt hår. Det kan skyldes flere ting. Nogle mennesker har tendens til tørt hår fra naturens side, fordi dine hårrødder ikke producerer nok olie. Men det kan også skyldes, at hårstråenes beskyttende lag er beskadiget på grund af stylingredskaber. Uanset årsagen kan du få gode råd til at vække dit tørre hår til live igen. 

Minimér brug af varme stylingredskaber 

Når du har tørt hår, er det en god ide at give dit hår en pause fra de varme stylingredskaber. Krølle- og glattejern samt brug af hårtørrer kan nemlig slide meget på håret og gøre det tørt.

Hvis du skal style dit hår med varme, så er det vigtigt, at du bruger en varmebeskyttende spray eller lignende inden. Produkter som disse fungerer lidt ligesom solcreme på huden, da sprayen lægger et beskyttende lag omkring dine hårstrå. Dermed laver varmen ikke samme skade. Derudover er der også mange stylingprodukter, der kan virke udtørrende på din hovedbund og hår. Derfor bør du vælge de produkter, som også plejer og nærer håret, så du undgår at udtørre dit hår endnu mere.

Plej håret med fugtgivende produkter 

Det er en god ide at overveje hvilke produkter, du anvender i dit hår, og om de giver dit hår nok fugt. Der findes nemlig mange gode og plejende produkter, som tilfører fugt til håret, hvis dine lokker har brug for en hjælpende hånd. 

Der findes eksempelvis mange gode hårmasker, som giver intens fugt og medvirker til øget elasticitet, glans og blødhed. Ved at bruge en hårmaske en gang imellem kan du afhjælpe tørt og skadet hår, så du igen kan få sunde og glansfulde hårstrå. 

Kig på ingredienserne i din shampoo 

Nogle shampooer egner sig bedre til tørt hår og hovedbund end andre. Faktisk kan nogle shampooer medvirke til, at din hud bliver endnu tørrere, da produktets ingredienser forstyrrer dit hår og hovedbunds naturlige balance, fordi talgkirtlerne ikke producerer nok fedt. 

Derfor er det altså vigtigt, at du bruger en shampoo, som er rettet mod dit hårs behov og giver nok fugt. Derudover bør du undgå varianter med store mængder alkohol og parabener, da det kan irritere og udtørre din hovedbund yderligere. 

For hyppig hårvask er også dårligt for dig med tørt hår, for når du vasker håret, fjerner du også hovedbundens naturlige fedt, som hjælper med at holde håret fugtigt. Forsøg derfor at udskyde hårvasken til hver anden eller tredje dag, så din hovedbund får lov at finde tilbage til en mere naturlig balance. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce