Aniston

Gode fortællinger fra da mor var barn

Lille Laban og Lille Anna og den lille Lange Mand genudgives nu på dansk.

Der er nogle ting, man husker tydeligt fra sin barndom; smagen af ribs plukket direkte fra busken, følelsen af hudafskrabninger efter endnu et cykelstyrt og så naturligvis nogle af de rigtig gode børnebøger, som man læste eller fik læst op.

Og nu udkommer to vaskeægte klassikere fra min barndom endnu engang i Danmark.

"LIlle Laban" og "Lille Anna og den lille Lange Mand" er nemlig netop blevet genudgivet. Og det betyder, at man endelig kan få mulighed for at genlæse de gode fortællinger - denne gang som den, der læser op.
ANNONCE
Gode fortællinger fra da mor var barn
Lille Laban
"Lille Laban" er fortællingen om det lille spøgelse Laban.

Laban er godt nok et spøgelse, og hans far er ret god til at spøge. Men det har Laban ikke arvet. Han vil faktisk hellere hjælpe sin mor med alle de praktiske gøremål derhjemme end at rende rundt på slottet og rasle med kæder og forskrække folk.

Men far vil gerne have, at Laban skal lære at spøge, så derfor tager han Laban med op på slottet en nat ...

Historien om Lille Laban og hans spøgelsesfamilie lyder uhyggelig, men det er den slet slet ikke, fordi Laban bare er det sødeste spøgelse, man kan tænke sig.

Derfor er den også sjov at læse for et lille barn, der har en god fantasi og måske er lidt bange for spøgelser. For når man først har læst Lille Laban ved man, at der slet ikke er noget at være bange for.
ANNONCE
Gode fortællinger fra da mor var barn
Lille Anna og den lille Lange Mand
"Lille Anna og den lille Lange Mand" er historien om Lille Anna, som er gode venner med Den Lange Mand.

Det er søndag, og Den Lange Mand er ked af det, fordi han tror, at Anna skal i skole. Men heldigvis er det jo netop søndag, og derfor kan de to venner være sammen. 

Og som altid sker der mystiske ting, når Den Lange Mand og Lille Anna er sammen.

De møder en lille dame, der kan trylle Den Lange Mand lille, når de har brug for dét, og kæmpehøj, hvis nu de skulle møde én, der ikke kan komme ned fra et træ.

Historien om Lille Anna og den lille Lange Mand er en fortryllende og eventyrlig fortælling om venskab og alt det, som man kan få ud af en helt almindelig søndag.

Det er samtidig en meget simpel og fin historie, som i øvrigt er illustreret meget enkelt, farverigt og lækkert. Og så er det altid en fornøjelse at være i selskab med Lille Anna og hendes ven.


"Lille Laban" og "Lille Anna og den lille Lange Mand" er skrevet af Inger og Lasse Sandberg i 1950'erne. Begge genudgives nu af Forlaget Alvilda og har en vejl. udsalgspris på 99 kr./stk.
ANNONCE
Del

Seneste nyt