Aniston

Gode Fantasy-bøger

Lidt hjælp til at vælge de bedste bøger

Hvis du synes den hverdag du lever i er grå og kedelig, og du savner spænding og oplevelser der ikke sker i dit liv, så var det måske en idé at læse en fantasy-roman.
Gode Fantasy-bøger
Man bliver fanget ind i handlingen i en fantasy-roman på en helt anden måde, end man gør af en realistisk roman. I fantasy-romanen kan alt ske, og en åndeløs kamp med bogens sider starter lige så snart du har vendt det første blad.

Jeg vil her komme med nogle eksempler på fantasy-bøger jeg selv har læst og fundet spændende. Blandt disse vil "Harry Potter" og "Ringenes Herre" ikke være nævnt, for dem kender du sandsynligvis allerede.

Ildøglernes sang
Den er skrevet af Anne McCaffrey og er utrolig spændende. Den foregår i landet Pern, hvor den store fare er Tråd der falder fra himmelen og svider alt levende når det lander. I Pern lever drager som en lige så naturlig del af verdensbilledet som menneskene, for de er et vigtigt led i bekæmpelsen af Tråd.

Hovedpersonen er den 14-årige Menolly, der bor på sin fars borg. Hendes far forbyder hende at synge og spille, selvom hendes største drøm er, at blive skjald. En dag flygter hun fra borgen, og under et trådfald finder hun nogle ildøgleæg, der klækker da hun er i hulen, hvor de er lagt. Snart har Menolly fået nye venner i ildøglerne!

Den Sorte Engel
En anden spændende roman er "Den Sorte Engel" der er skrevet af Meredith Ann Pierce. Den handler om pigen Ariel, der ser sin herskerinde blive taget af Den Sorte Engel. Den Sorte Engel stjæler sjælene fra de piger han tager, og han mangler nu kun en.

Ariel sætter sig for at redde sin herskerinde, og tager til Den Sorte Engels slot. Her møder hun mange farer, men også mange glæder. Og hun ender med at opleve kærligheden.

Meredith Ann Pierce har endvidere skrevet serien om "Ildbringerens fødsel", hvor hovedpersonerne er enhjørninger og andre fantasidyr. De er virkelig spændende, og man tænker ikke over, at det er heste man læser om, for de oplever både krig, kærlighed, sorg og glæde.

Alanna-bøgerne
"Alanna-bøgerne" er skrevet af Tamore Pierce, der også har skrevet en lang række andre bøger, herunder "Vild Magi-serien". Alanna-bøgerne handler om pigen Alanna, der forklædt som en dreng kommer til et sted, hvor hun skal lære at være kriger. Det er en spændende serie, hvor man følger hende gennem krig, kærlighed og magi.

"Vild Magi-serien" handler om en anden pige, der bliver fundet af en hestehandler. Hestehandleren ser at hun har et utrolig godt tag på heste, og finder senere ud af, at hun har "Vild Magi" i sig.

Noget af det mest spændende i Tamore Pierce's bøger er, at hun har ladet dem alle foregå det samme sted, så selvom du læser "Vild Magi-serien", vil du sommetider støde på personer fra "Alanna-serien".

Det gyldne kompas
Romanen "Det gyldne kompas" er skrevet af Philip Pulman. Dette er en serie bøger af samme tykkelse som "Harry Potter", og de er virkelig spændende.

De handler om pigen Lyre og hendes oplevelser i et univers Philip Pulman selv har skabt. I Lyras verden har alle et dyr de er tæt knyttet til, og hvis dette dyr (med magt) bliver tvunget for langt væk fra dem, bliver de til en slags apatiske zombier.
ANNONCE
Gode Fantasy-bøger
Dette er handlingsmæssigt spændende bøger, men også voksne kan læse disse bøger, fordi de udover at byde på en god historie byder på dybe tolkningsmuligheder om syndefald og så videre.

Steppernes Datter
Serien om "Steppernes Datter" er skrevet af Anne Lilmoes, og handler om pigen Yaxiri, der bliver fundet i en flod. Ingen ved hvor hun kommer fra, og hun er meget anderledes end de folk hun vokser op hos.

Hun møder kærligheden i Zacharias fra stepperne, men må til slut gøre op med sig selv, om hun vil ofre alt hvad hun har, for at finde ud af, hvem hun er.

Vampyrkrønikke
For de lidt ældre, der også kan lide fantasy, vil jeg foreslå Anne Rices "Vampyrkrønikke". Den er skrevet i et utrolig smukt og beskrivende sprog, og specielt de første romaner i serien er utroligt handlingsmættede.

Den første bog "En vampyrs bekendelser" handler om Luois, der fortæller om sit liv som vampyr. Om sorger og glæder, og om sin store kærlighed Claudia (en voksen vampyr i en barnekrop).

De er hæsblæsende og forrygende underholdning. Anne Rice har endvidere skrevet en lang række andre bøger.
ANNONCE
Del

Seneste nyt