Aniston

God nyhed til rødvinsdrikkere

Drik rødvin og slip for forkølelse

God nyhed til rødvinsdrikkere
Mange forskere har studeret rødvins langtidsvirkende effekter for mennesker, og ofte er det kommet frem, at et dagligt, moderat forbrug er direkte sundt for os i det lange løb. Nu viser det sig, at rødvinen også har gode virkninger på kort sigt, da den beskytter mod forkølelse.

Man har længe kendt til de langtidsvirkende effekter. Rødvinen beskytter f.eks. mod udvikling af hjerte- karsygdomme og demens. Derudover har amerikanske forskere for nylig fundet ud af, at rødvinen formindsker kvinders tendens til at udvikle diabetes type 2, når de kommer i overgangsalderen.

Antioksidanterne beskytter

Men nu melder BBC ifølge det norske Dagbladet.no, at spanske forskere har opdaget rødvinens sunde virkninger på kort sigt. Man kan simpelthen undgå en stor del af årets forkølelser, bare ved at drikke to glas rødvin om dagen.

"Det er formentlig antioksidanterne i rødvinen, som giver den beskyttende effekt", siger ekspert på forkølelser, professor Ron Eccles ved Cardiff University til avisen Daily Mirror.

Ingen undskyldning

De spanske forskere har studeret 4000 mennesker i løbet af et år, og det viste sig endda, at et enkelt glas ikke er nok til at give den gode virkning. Man skal drikke 2 glas eller mere for at nyde godt af virkningerne. Og det skal være rødvin, da hvidvin og rosévin ikke beskytter godt nok.

Det er dog ikke en undskyldning for et overdrevet forbrug af rødvin, da dette f.eks. ødelægger leveren; og gravide kvinder skal også holde sig på måtten, da fosteret ikke kan tåle vin og alkohol, om end det kun er i et begrænset omfang.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce