Aniston

Glæde

Bliv gladere

Du kender det sikkert: Nogle dage, er alt simpelthen bare gråt. Det er ikke fordi du har en depression, eller fordi kæresten er skredet. Du har heller ikke klaret en prøve dårligt, eller kommet for sent til bussen. Du føler dig bare trist.
Glæde
Det er sådanne dage du skal slå til, for de kan vendes til gode dage. Det lyder uendeligt svært, og det føles sikkert også sådan på selve dagen, men det kan lade sig gøre med et par enkelte livs-snuptag.

Smil
Du har hørt det et utal af gange fra din mor, skolelærer, veninde etcetera. Nu er du træt af at høre det, men jeg siger det alligevel: "Du bliver glad af at smile".

Jeg ved ikke, om det er noget psykologisk eller biologisk, der sker i vores krop, men jeg ved at det er et faktum. Det skulle ikke undre mig om kroppen simpelthen registrerer, at "nu smiler min ejer, så nu er jeg glad".

Det er faktisk ikke så svært! Smil til dem du går forbi på gaden, buschaufføren og din lærer. Jeg prøvede det forleden dag, og fik et venligt smil tilbage fra en togchauffør. Mig som troede, at togchauffører var sure, og elskede at køre lige for næsen af mig og andre stakkels passagerer! Det smil gjorde mig klogere: Chauffører er lige så meget mennesker som alle os andre.

Et smil kan simpelthen ændre din dag, og de smil du høster ved at smile til andre, gør også dig selv gladere. Og så er der den lille sidegevinst, at et smilende menneske altså er langt kønnere end én, der surt går og ser ned i jorden. Så måske møder du dit livs kærlighed næste gang du går ud og smiler!

Og møder du ikke kærligheden - så oplever du i hvert fald glæden ved at glæde dig selv og andre!

Syng
Det kan godt være, at det lyder som en frø der rustent kvækker en vise, når du synger, men syng alligevel. Hvis du virkelig synes det lyder dårligt, kan du jo lukke dig inde på dit værelse, skrue din yndlingsmusik op på fuld drøn, gribe hårbørsten som mikrofon (ja - ligesom på film) og skråle løs.

Det er som om kroppen frigiver nogle af sine indestængte følelser, som om de bliver kastet ud med sangen.

Er du én af dem der faktisk har toner i livet og synes det er sjovt at synge, hvorfor så ikke dyrke det? Du kan jo begynde til kor, eller måske komme til at synge i en kirke? (Sidstnævnte kan man vidst endda tjene lidt lommepenge på).

Gør sjove ting
Alt for ofte handler livet om at præstere for andres skyld. Bare se på fremlæggelser, køreprøver, eksamener, stile og oprydning fordi der kommer gæster. Alt dette bidrager ikke til at gøre dig glad, selvom det der kommer ud af handlingerne i længden kan give glæde.

Så begynd at gøre ting du virkelig holder af. Mærk rigtigt efter før du kaster dig over noget - du skal for eksempel ikke begynde at male, fordi du så har gratis julegaver til dine bedsteforældre. Så er det jo pludselig blevet et projekt for julegavernes skyld (ligesom eksamenerne er et projekt for karakterenes skyld), og ikke for din egen glædes skyld.

Et par idéer til sjove gøremål kunne være at male, danse, shoppe, være sammen med venner og kæreste, spise sunde ting, slappe af, se en god film, læse en spændende roman, gå en lang tur, dyrke motion, gå i biografen etcetera. Listen er endeløs, og jeg er sikker på at lige præcis du er den bedste til at finde ud af, hvad der gør dig glad.

Dit liv vil nok ændre sig til det bedre og du vil blive gladere, hvis du husker at smile (og grine), synge (alene eller sammen med andre) og frem for alt gøre ting, der gør dig glad. Du vil selv blive glad, andre vil opfatte dig som en glad person, og eftesom glæde smitter, vil din omgangskreds måske også blive gladere. Så er det ikke værd at give det en chance?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce