Aniston

Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D

Nicolas Cage er tilbage som Ghost Rider. Spørgsmålet er, om det er en værdig to'er?

2 ud af 6 stjerner
Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D
"Ghost Rider Spirit of Vengeance" tager tråden op fra første film, hvor Johnny Blaze (Nicolas Cage) sælger sin sjæl til djævelen for at redde sin far.

Første film afsluttes derefter med, at han accepterer sin forbandelse og vil bruge den til at bekæmpe djævelen med.

Efterfølgende ser vi, i ægte amerikansk cowboy stil, at Ghost Rider køre ud mod solnedgangen, som uden tvivl kunne give grobund for en efterfølger.

Efterfølgeren er her nu, hvor vi lidt hurtigt for at vide, at han nu befinder sig i Østeuropa, hvor dæmonen, som lever i ham, får mere og mere kontrol over ham.

Til hans store held er der en person ved navn Moreau (Idris Elba), som har brug for hans hjælp.
ANNONCE

Grunden til at han har brug for hjælp er, at djævelen ønsker at antage menneskelig form. Dette kan han dog kun gøre ved, at han får fat på et bestemt barn. Dette barn er Danny (Fergus Riordan) - og hvis Ghost Rideren kan stoppe djævelen i at få fat på Danny, så får han muligheden for at slippe af med sin egen dæmon.

Uinteressant og kedelig
Den første Ghost Rider film blev instrueret og skrevet af Mark Steven Johnson, som efter min mening lavede en gennemført første film, hvor de forskellige filmiske virkemidler såsom, manuskript, historie og dialog fungerede yderst godt sammen.

Nu har efterfølgeren fået nye instruktører og manuskriptforfattere bestående af Mark Neveldine og Brian Taylor (instruktører), samt Scott M. Gimpel, Seth Hoffman og David S. Goyer (manuskriptforfattere).

ANNONCE

Problemet med dette nye hold er, at de har formået at bringe filmen ned på et plan, hvor den slet ikke hører hjemme.

Der er flere grunde til dette. Den første ligger uden tvivl i manuskriptet, som trods sine mange forfattere er meget svagt. Det gør således også det meste af dialogen kedelig og fuldstændig blottet for noget, der kunne vække ens følelser.

Udover dette er historien også ganske uinterssant og virker i det hele taget som noget, der er blevet kastet sammen på en uge. Dette gør ganske enkelt filmen til en af de mest usammenhængende film, jeg længe har set.

Herefter kommer de visuelle effekter, som flere steder slet ikke fungerer optimalt. Et eksempel på dette finder vi, når en "bad guy" ved navn Ray Carrigan (Johnny Whitworth), bliver forvandlet af djævelen. Når han efter forvandlingen kommer frem, så bliver billedet både mørkt og rystende.

Effekten er fed nok første gang, men så er det løb også kørt. Dog lader det ikke til, at det er gået op for instruktøren - gang på gang kommer effekten igen, og den begynder at forvirre i en sådan grad, at man mister koncentrationen.

3D-mentaliteten
Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor alle film lige pludseligt skal være i 3D.

Selvfølgelig, er der nogle stykker, som lever op til det (Avatar, Star Wars - Den Usynlige Fjende og Tron: Legacy), men når langt størstedelen af de film som ender i 3D, slet ikke lever op til 3D kvaliteten - så kan de ligeså godt droppe det. Denne film er heller ikke en undtagelse, for jeg opdagede slet ikke 3D-effekterne.
 

ANNONCE
Ægte skull
Jeg synes derimod,at actionscenerne er yderst godt tilrettelagt, samt gør at det visuelle endelig kommer op på et nogenlunde højt plan.

Noget andet, som også bringer det visuelle op på et højere plan, er Ghost Riders kranium, som er blevet ændret radikalt siden første film. Det nye kranium er mere sort og fremstår mere ægte, hvilket ifølge imdb viser, at: "[...] the skull is actually on fire as opposed to the clean fleshless skull simply cloaked in fire in the previous film". Det er en fin detalje fra filmholdet.
ANNONCE
Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D
Ghost Rider karaktereren
 Foruden at designet af udseendet for karakteren er blevet bedre, så hersker der ingen tvivl om, at Nicolas Cage løfter rollen som Ghost Rider helt til tops.

Jeg elsker simpelthen, når han får sine små psykotiske anfald, som for mig viser, hvor godt han lever sig ind i sin karakter.
ANNONCE
Skal den ses?
Ghost Rider Spirit of Vengeance har ikke et gennemført filmisk udtryk, for filmen halter mange steder, ved at den ikke hænger sammen. Det eneste der faktisk fungerer, er Cage som Ghost Rider, hvilket trækker denne film meget op.

Ghost Rider Spirit of Vengeance tilføjer derfor ikke noget nyt til denne filmserie, og det er en skam. For det kunne - med de rette folk i stolen - havde været en mere interessant og gennemført film, som med lidt finesse nemt kunne have været på højde med den første film.


Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D havde premiere d. 23. februar.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE