Aniston

Gen-teknologi

I fremtiden bliver det muligt nærmest at trylle med vores gener. Vi kan lave om på dem, gemme dem eller bare lege lidt med dem...

Du har sikkert hørt enten en hel del eller bare en lille smule af hele diskussionen omkring brugen af gen-teknologi i fremtiden. Det er en diskussion, der har splittet danskerne og resten af verden. Der er mange aspekter af dette emne, og jeg har ikke tænkt mig at tage dem alle op. Men jeg vil gerne forsøge at starte en debat blandt Aniston.dk"s brugere, og til det, skal der bruges nogle argumenter. Vær så god!
ANNONCE
Gen-teknologi
Jeg kan ligeså godt indrømme, at jeg ikke er særlig god til biologi og den slags. Men det er ikke en undskyldning for, at jeg ikke kan interessere mig for hele problematikken i dette emne. Jeg forstår blot ikke den tekniske del af det.

Mennesker har altid pyntet sig. Smykker, make-up, pænt hår og tøj. Vi vil jo alle gerne se bragende godt ud. Senere kom så plastikoperationerne. Bryster bliver større, deller bliver mindre og så videre. Det er ikke længere noget særsyn i vores samfund. Og det er blot endnu en måde at pynte sig på. Men plastikoperationer kan jo have en del fysiske og psykiske bivirkninger eller komplikationer.

Hvad så, hvis man kunne blive smukkere uden alle disse bivirkninger? Jo - det kan man skam også snart, hvis vi vel at mærke vil og må udnytte alle de muligheder, som teknologien åbner for os. Mange års intens forskning i menneskets gener - som jo er alle de små ting inde i os, der gør os til dem vi er - gør nu, at vi inden for en overskuelig fremtid vil kunne sluge en pille, hvorefter vi bliver tynde, får større bryster eller hvad det nu er, vi vil rette på.

Samtidig vil også helt nye muligheder opstå. Nok kan vi rette på de fysiske "skavanker". Det er vi jo efterhånden så vant til. Men nu skulle det også blive muligt at rette på de psykiske. Som eksempel kan jeg måske om ti år gå i Brugsen og købe en pille, der gør mig bedre til at regne eller fjerner min dårlige samvittiged over et eller andet på to minutter. Det lyder jo som en fantastisk idé alt det her. Men hvad med konsekvenserne; har vi overvejet dem?

  • Normerne i samfundet bliver rykket gevaldigt. Snart vil vi skulle spise alle mulige piller for at være "normale".


  • Bliver det ikke snart for meget med alt det her fremtids-halløj?


  • Skal vi absolut ændre på alting bare fordi vi kan?


  • Vi er gået fra et helbredende samfund til et forebyggende samfund. Før var skaldethed ikke en sygdom, men i dag kan man blive "behandlet" for hårtab.


  • Hvis vil skabe piller til forbedring af mennesket, må vi først finde ud af, hvad et godt menneske er. Men hvem kan bestemme det?


  • Dette er værd at tænke over. Mange er bange for fremtiden. Andre tænker ikke på den. Men jeg tror, det er en god idé, at gå ind i diskussionerne omkring fremtiden, for vi bliver højst sandsynligt allesammen en del af den...
ANNONCE
Del

Seneste nyt