Aniston

Gemmer der sig en iværksætter i dig?

Det kan virke en smule uoverskueligt i starten, at skulle kaste sig ud som selvstændig. Vi har derfor samlet nogle af de mest nødvendige tips til dig som har en iværksætter gemt i maven og ønsker at starte egen virksomhed.

Få styr på forretningsplanen – missionen og visionen

At starte egen virksomhed starter med en god idé. Noget som du er godt til, og som du gerne vil sælge. Det første du burde gøre er at lave en markedsanalyse – hvad er markedet? Hvem er kunderne? Hvad er indtægtsgrundlaget? Hvilke konkurrenter har du? Osv.

Derefter bør du udvikle en forretningsplan, der tydeligt beskriver virksomhedens mål både internt og eksternt. Klargør hvad virksomhedens mission og vision er – det kan hjælpe dig med at få struktureret de mange tanker, du kan tumle med, og kan hjælpe dig med at synliggøre eventuelle udfordringer.  

Sæt mål. Nå dem. Sæt nye!

En faldgrube for mange nyopstartede virksomheder, er at der kan være tendens til at fokusere på de langsigtede mål, fremfor de mere kortvarige og realiserbare mål. Langsigtede mål er selvfølgelig nødvendige, da de især er gode til at hjælpe med at holde fokus. Kortsigtede mål er dog også nyttige da de kan virke motiverende, især i den svære opstartsfase.  Et kortvarigt mål kan fx være at øge omsætningen med en hvis procentdel i løbet af en defineret periode. Det er håndgribeligt realistisk og kan være en del af et større mål om øget indtjening på længere sigt.

Lønsystem og SKAT

En vigtig ting at have styr på, er selvfølgelig også løn. Både hvis det bare er dig selv, men især også hvis du har andre personer, der skal have løn. Så er det en god idé at få et online lønsystem til din virksomhed. Et lønsystem skal selvfølgelig administrere løn, men også holde styr på tillæg, overarbejde, løntrin, personalegoder, feriepenge, pension, osv. Det kan være meget at dette udover lønnen ikke er aktuelt for dig endnu, men før du har set dig om, står du med flere medarbejdere end du regnede med, og så er disse funktioner yderst værdifulde. Et online lønsystem minimerer antallet af fejl i lønkørslerne og giver dig mere tid til at fokusere på de vigtige arbejdsopgaver.

Når du skal registrere din virksomhed og starte dit momsregnskab, kan det være nyttigt at tale med SKAT om det. Tænk på SKAT som en medspiller af din virksomhed, i stedet for en modspiller. På deres hjemmeside er også gode råd og vejledninger.

Kom ud med dit produkt eller service

Det kommer nok ikke som en overraskelse for mange, at netværk er en af de bedste måder at komme ud med dit produkt eller ydelse på. Udforsk dit personlige netværk, netværksmøder, receptioner, konferencer, osv. Find ud af hvilke netværk der fines i dit område og indenfor dit fagområde.

Næsten lige meget hvad din virksomhed laver, vil internettet have en betydning for din markedsføring og din mulighed for at få succes med din virksomhed. Sørg for at dine potentielle interessenter. Invester derfor i at søgemaskineoptimere din hjemmeside, så du fremmer dens placering i diverse søgemaskiner. Det kan vise sig at være yderst betydeligt for din virksomhed.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce