Aniston

Gaver eller bestikkelse

"Husk hvad blomster kan gøre" – undskyld mig, men var det en dårlig joke?

Kvinder elsker at få gaver; tøj, smykker, chokolade, blomster, ja, det meste udgør en fin gave til kæresten, men hvornår er en gave faktisk en gave og hvornår er det ren bestikkelse?
Gaver eller bestikkelse
Reklamerne bruger det ofte; det faktum at kvinder elsker at blive forkælede af deres mænd, de udnytter det nogle gange på det groveste for at sælge deres produkter.

Interflora er en af de største banditter, men har man tv-stationen TV3, kan man nu også se dem påpege "hvad blomster kan gøre" i deres reklame for nogle kommende fodboldkampe.

Men hvornår er en gave bare en sød tanke uden bagtanker?

Gaver

Julegaver, fødselsdagsgaver og lignende gaver er som regel bare gaver. Der kan godt nok ligge skumle bagtanker bag gaven, såsom når man modtager undertøj af kæresten, så forventer han nok

et privat "modeshow" eller lignende, men gaven går ikke ind under betegnelsen "bestikkelse" af den grund.

Gaver er noget, der bør gives uden forventninger om at få noget andet i retur, ellers er det ikke en gave men en byttehandel.

Bestikkelse

Bestikkelser er faktisk lette at lure. Kommer han hjem med en flot æske chokolade og spørger kort tid efter, om du er okay med, at han vil ud at se fodbold med gutterne i stedet for at hygge med dig, som I havde aftalt, så ved du, at det var en bestikkelse. Nogen mænd er endda dumme nok til selv at påpege deres "smukke" gestus, hvis du bliver sur over hans pludselige svigt...

Det er da lidt naivt, hvis han virkelig selv tror, han kan købe sig ud af sine løfter.

Et andet godt eksempel er, hvis han inviterer dig en tur i biografen eller til middag for så undervejs at fortælle, at han bliver nød til at aflyse et eller andet vigtigt, I har planlagt... Det havde været bedre, om han havde meldt klart ud inden, at det var for at råde bod på kommende skade, for så ville man næppe bagefter føle det som ren bestikkelse for ikke at blive hidsig.

Eller den virkelig slemme; dagen efter han har været til julefrokost, kommer han med en trist mine og en kæmpe buket langstilkede, røde roser, fordi han "kom til" at dumme sig aftenen forinden...
ANNONCE
Gaver eller bestikkelse
Kan kærlighed købes?

Nogen mænd prøver konstant at råde bod på deres fejltagelser eller svigt med materielle ting, det er som om, de ikke forstår, at deres kvinder nok hellere vil have kæresten hos sig eller have, at han lærer af sine fejl i stedet.

Gaverne bliver man med tiden træt af, og det kan give pigen et lettere hadsk forhold til gaver på længere sigt, da det kan være svært at opretholde et normalt syn på at modtage ting, uden at der ligger en slet handling bag.

Reklamerne

At give en gave bør være understøttet af en god tanke og ikke som substitut for god opførsel.

Derfor er det misvejledende, at diverse reklamer prøver at lokke folk til at bruge gaver som bestikkelse; for hvorfor opfordre til at bestikke andre, når de sælger et produkt som kan være med til at sprede glæde og hygge, hvis det bliver brugt på den rette måde...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce