Aniston

Gamle Jule-sexlege

Nu nærmer julen sig, men kender du de gamle jule-sexlege?

Vi har alle hørt historier om "de gode gamle dage" eller har set romantiseret blik fra dengang igennem
Gamle Jule-sexlege
Når man ser en film eller hører en fortælling om unge i "de gode gamle dage", får man ofte indtrykket af, at alt var "åhh så sødt, uskyldigt og pænt", men sådan var det dog ikke helt. For de unge dengang var faktisk ligeså sexfikserede og flirtende som "unge nu til dags". De var bare bedre til at skjule det, hvis man kan sige det sådan. Julen var især en tid med "seksuelle lege", og her kommer der et par eksempler på julelege fra en svunden tid:

At trille julekage:

I 1700 tallet havde man en leg, der hed "at trille julekage" (nogle kaldte den "at bage brød")

Legen bestod af, at en dreng og en pige blev lagt på et bord. De andre (vennerne) begyndte så at "ælte" dem sammen, ligesom når man ælter dej. Altså, de blev rullet, nusset og rørt ved, indtil de endte i kys, og nogle gange skete der også andre og mere frække ting. Når de var æltet godt og grundigt sammen, så gik

turen til en anden dreng og pige.

(Den blev mest leget på Fyn, Sjælland og Falster)

Hue-dansen

En anden juleleg med seksuelle undertoner var en dans, nogle kaldte det for "Hue dansen".

Til denne leg, dansede drengene rundt med pigerne, mens pigerne sang:

"Pigerne sidder i sand, alt så trøsteligt. Hold på mig, jeg slår på dig, hold på mig så trøsteligt til min hue falder af."

Når pigerne så havde sunget sidste linie, sloges drengene og pigerne for sjovt, indtil drengene fik hevet huerne af pigerne.

Så skiftede man dansepartner, og dansen og sangen begyndte forfra, men nu ændrede man sidste linie til for eksempel "Til mit forklæde falder af." Og efter man havde danset noget tid, var der jo ikke mere, der kunne falde af, altså en slags "social-stripteaseleg".

Så næste gang, der bliver talt om de sexfikseret "unge nu til dags", så kan vi læne os tilbage uden at skulle få dårlig samvittighed, for vi har det jo åbenbart ikke fra fremmede.

God fornøjelse med de kære julelege


Tegning: B. Dahlerup.

Læs mere i bogen: Hvad ved du om kærlighed, af Paula Hennesen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt