Aniston

Fyre og Følelsers

Man er ikke mandig, hvis man græder

Hvor må det være svært at være "fyr med følelser"! På den ene side er der vennerne, hvor man helst skal vinde respekt fra gruppen. Der gælder det om at være den sejeste. Og på den anden side skal man passe og pleje sin følsomme side, for at leve op til tøsernes krav.
ANNONCE
Fyre og Følelsers
Hvordan er det lige med fyre og følelser?

"Man er ikke mandig, hvis man græder!"

Og derfor må man lukke alle følelser ind i en stor boks, låse efter sig og smide nøglen væk. I hvert fald når man er sammen med kammeraterne i byen. For hvor ville det dog være pinligt, hvis man pludselig blev overrumplet af en løbsk følelse, der pressede sig på.

Har jeg ikke ret, når jeg siger, at de fleste mænd har svært ved at vise følelser, når de er i selskab med vennerne. Overfor pigerne er det nemmere, fordi man her har et krav om, at man også skal kunne vise følelser.

Drengerøven slippes fri

Når fyrene er en gruppe i byen, bliver drengerøven sluppet fri - sammen med forstanden forsvinder den søde, bløde og kærlige fyr, for angsten for at miste respekt og terræn i gruppen er større end ønsket om tøsernes gunst. Hellere være lidt for brutal og dermed rigtig mandig end lidt for sød og blød - man skal jo ikke være en tøsedreng!
ANNONCE
Fyre og Følelsers
Det gælder om at være sej - og det for enhver pris!

Tøser, der har mistet, eller som er forfulgt af ulykkelig kærlighed, kan som regel tage en snak med en eller flere gode veninder, og her gør det ikke noget, at man flæber lidt. Det er helt i orden, for du er jo en pige, og piger har sværere ved at håndtere stærke følelser end drenge!

Men er det nu også rigtigt? For er det bedre at håndtere stærke følelser ved at lukke dem inde og prøve at fortrænge dem, end ved at snakke om det og få smerten lukket ud én gang for alle?

For mange fyre gælder det om at drikke uhæmmet igennem og få kammeraternes accept ved at komme hurtigt over det! Så er du sej!

Og det sjove er: vennerne burde kunne gennemskue snyderiet, da de alle sammen gør det samme, men de opdager det ikke, for de er så fokuseret på deres egen angst for følelserne, at vennernes bedrageriger ikke opdages.

Et lille eksempel

Jeg har en bror. Én af hans venner mistede sin far på grund af kræft. Aftenen efter holder vennen fest, og jeg spørger min bror: "Jamen, er han da ikke meget ked af det? Er han virkelig i stand til at holde fest nu?" Min bror svarede: "Han har det da helt fint - ellers ville han vel ikke holde fest!"

Så var det, at jeg tænkte: Måske er det netop derfor, han holder fest. Han prøver på at bilde vennerne - og sig selv - ind, at han har det helt fint med det, der er sket; og så holder han en fest, hvor det gælder om at drikke uhæmmet igennem.

Det prøvede jeg på at forklare min bror, men han rystede bare afværgende på hovedet, gjorde sig klar og tog til fest.

Men hvordan kan det være, at fyrene reagerer sådan?

Som sagt handler det om respekt og anseelse i herre-flokken. "Vis dig som en mand!" siger vi på dansk, og med det menes: "Tag dig sammen, og stop tuderiet!" Kan du ikke det, mister du respekt og anseelse.
ANNONCE
Fyre og Følelsers
Måske skal vi have fat i oldtidsfyren, for hvem det gjaldt om at skaffe føde til familien. Han skulle ikke belemres med en masse følelser, for det havde han kvinden til. Han skulle være den realistisk tænkende - ham, der styrede jagten og fællesskabet.

Dette er så dybt indgroet i manden, at det som et instinkt fører ham blindt igennem tilværelsen.

Nu er det imidlertid et krav fra kvinden, at han også skal kunne tale om følelser - i det mindste i selskab med hende. Men ikke nok med, at han skal være blød, kærlig og kærende, så skal han også være mandig, sej og sexet. Hvis han overfor omverdenen viser sig for blød, så mister hun også anseelse.

"Hvad vil hun dog med sådan en tudeprins?"

Overfor vennerne skal fyren altså være sej, rå og brutal - til tider vulgær - for at opretholde den respekt og popularitet, som han har i gruppen. Og overfor kvinden skal han opretholde en svær balancegang.

Jeg kan kun gentage dig selv: "Hvor må det være svært at være fyr med følelser!"
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce