Aniston

Frihed på prøve

Erik Clausens nye film lander i biograferne i dag. Aniston.dk har set fortsættelsen til Ledsaget Udgang.

2 ud af 6 stjerner
I Erik Clausens nye film lander Vesterbrodrengen John på landet, og det medfører både masser af konflikter, en lille smule medgang og masser af modgang.

ANNONCE
Frihed på prøve
"Frihed på prøve" handler om den midaldrende småkriminelle John, som mange måske kender fra Erik Clausens seneste film "Ledsaget udgang".

John bliver løsladt fra fængslet på prøve og tager til Jylland for at hjælpe sin søn, der efter eget udsagn står i lort til halsen.

Endelig får John chancen for at være den familiefar, som han altid gerne har villet være. 

John sætter derfor alt ind på at løse sin søn og svigerdatters problemer ud fra to ord, som han har drømt om under sit fængselsophold: Frihed og Kærlighed.

Men virkeligheden er mere broget end som så.

John finder nemlig ud af, at han er farfar til et farvet barn, at han bliver nødt til at tage tre forskellige job, at han bliver forelsket og i øvrigt er jaget på livet.

Hvorfor?
Erik Clausen er både hovedrolleindehaver, manuskriptforfatter og instruktør på "Frihed på prøve", så hans helt specielle tilgang til livet skinner igennem hele filmen igennem. Og det enten elsker eller hader man. Jeg hælder nok mest til det sidste.

Men derudover er filmen langsom, handlingen er usammenhængende, og der er decideret ting undervejs, der ganske enkelt ikke giver mening. Hvorfor skal John eksempelvis pludselig være bodyguard for den såkaldte Muhammedtegner? 
  
Udover Erik Clausen finder vi blandt andre Jesper Asholt, Henrik Bruhn, Helene Egelund og Henrik Lykkegaard på rollelisten, og det er ikke alle, der leverer en så udsøgt skuespilpræstation, som man kunne have ønsket.

Alt i alt er "Frihed på prøve" slet ikke seværdig - til trods for, at jeg (indrømmet) trak på smilebåndet et par gange undervejs.

"Frihed på prøve" har premiere torsdag den 10. juni 2010 og varer 104 min.

Foto: Susanne Mertz
ANNONCE
Del

Seneste nyt