Aniston

Fri som fuglen...

... med god samvittighed

Tanken om at livet er ligeså frit som en fugl tiltaler mig, selvom det jo slet ikke forholder sig sådan. Vi har alle en eller anden form for forpligtelser, der gør, at vi ikke bare kan stikke af og flyve væk for evigt.
Fri som fuglen...
Vi kan gøre det engang imellem, og nok vender vi tilbage med en følelse af frihed og mod på det hele, men det er alligevel ikke uden en samvittighed, der måske kunne være bedre, for mens vi var væk forsømte vi forpligtelser andet sted.

Mange er heldigvis villige til at tilgive med et smil, men vi vil altid selv være en lille smule plaget af tanken om det, lige indtil vi tager af sted igen og vi får nye samvittighedskvaler. Det er måske kun mig, der har det sådan og nogle gange passer det også præcist på mig, andre gange så glemmer jeg min samvittighed, for hvis samvittigheden skal være vores målestok her i livet, er der alt for mange ting vi må vælge fra eller overveje en gang for meget.

Livet handler om at turde. Turde leve. Turde stå på egne ben. Turde have sine egne meninger. Turde stå ved sin identitet. Turde stå ved det faktum, at når alt kommer til alt, er vi kun mennesker og vi laver fejl, men vi laver også mange skønne ting. Nogle gange må vi lære at gøre som soluret, nemlig kun tælle de lyse timer.

Mit egentlige spørgsmål, er; kan vi med god samvittighed være ligeså fri som fuglen?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce