Aniston

Fredagsbaren truet

Måske slut med billige øl

Det er hårdt at være studerende - især økonomisk. SU'en er ikke ligefrem noget man bliver rig af, og man må ikke tjene ret meget mere på sit studiejob, for ellers vanker der tilbagebetaling af SU og skattesmæk.
Fredagsbaren truet
Men man skal jo leve, og man må derfor passe godt på pengepungen, spinke og spare, gå efter tilbud og ikke mindst finde en billig bolig, selvom den slags ikke hænger på træerne.
 
Derfor er det også enormt rart at der er noget, der hedder fredagsbar på det universitet, man går på. For hvem har råd til at give 50 kroner for en øl, når man kan få den for en tier?

Og hvem vil ikke gerne hygge sig sammen med sine medstuderende frem for 'måske' at mødes på et af byens diskoteker, hvor man også lige skal lægge 50 kroner i indgang og 20 kroner i garderobe?
 
Lovligt eller ej?
Der er dog opstået en mindre tvist om, hvorvidt fredagsbaren er lovlig eller ej. For fredagsbarerne på landets universiteter betaler sjældent husleje, og det er konkurrenceforvridende, mener restauratører.
 
Så fredagsbarerne blev anmeldt til Konkurrence-styrelsen, der netop har afgjort sagen: "Det kan stride mod konkurrencereglerne, at universiteterne giver støtte til restaurationsaktiviteter", bliver det slået fast. Så hvis universiteterne bliver tvunget til at opkræve husleje, er de billige øl måske på retræte. 
 
Er din fredagsbar truet?
Dog mener Videnskabsminister Helge Sander ikke at alle fredagsbarer er truet: "Fredagsbarers kombination af socialt samvær og faglig snak er selvfølgelig en naturlig del af studielivet. Men fredagsbarerne rundt omkring er meget forskellige. Den ene yderlighed kan være en gruppe studerende på et mindre studie, der fast låner et lokale for at holde faglig hygge. Den anden kan være en større forretning, der nærmer sig restaurationskarakter", siger Helge Sander.
 
Og han melder ud, at han har fuld tillid til, at universiteterne selv kan vurdere, hvorvidt deres fredagsbar er så stor en forretning, at de bør skride ind og opkræve en husleje.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce