Aniston

Forskellen på mænd og kvinder

Det er ingen hemmelighed, at mænd og kvinder ofte skændes om de huslige pligter, men mange skænderier kan undgås ved at man bliver bedre til at kommunikere sammen

Det er vist ikke den store hemmelighed, at en af de ting mænd og kvinder ofte skændes om, er de huslige pligter og især oprydning.
Forskellen på mænd og kvinder
Man hører tit mænd fortælle skrækhistorier om kvinder med rengørings-vanvid, som sorterer alt efter størrelser og farver, som har bestemt pladser til samtlige af deres ting, som kommer med vredes udbrud, hvor hun råber og skælder ud - hvis tingene ikke lige er blevet gjort ordentligt. Tit vil hun slutte af med at begynde at græde mens hun fortæller, hvor hårdt hun har det, og hvor lidt han tænker på hende.

Kvinderne fortæller sjovt nok tit forfærdelige historier om de dovne mænd, der ikke kan finde ud af at rydde op efter sig, som smider vasketøjet på gulvet i stedet for i vaskekurven, som ikke kan finde ud af at høre efter, og som sætter sig til at se fjernsyn i stedet for at hjælpe til. Og når han bliver konfronteret med det, så er hans svar oftest "Skulle jeg da have gjort det ? - Det vidste jeg ikke...".

Selvfølgelig er det ikke alle mænd og kvinder, der er sådan. Der findes også kvinder, der er dårlige til at gøre rent og mænd, der lider af rengørings-vanvid, men jeg vil dog være så fræk at påstå at størstedelen af os, er som beskrevet.

Men hvad skyldes denne store forskel på mænd og kvinder, når det gælder oprydning og
Kunne det tænkes at det er fordi kvinder tænker mere på andre menneskers meninger end mænd gør?

De fleste af os har nok oplevet det med at ringe til en veninde og spørge om man lige kan komme forbi, og så bliver der sag: "Ja det må du godt - men der roder altså lidt" og når man så kommer hjem til hende, så er der næsten klinisk rent og det eneste, der måske kunne tolkes som rod, er et ugeblad på sofabordet.

Kvinder synes nemlig tit at det roder, bare der er par ting hist og pist - eller også er det bare en undskyldning de bruger.

Vi kvinder har jo et ønske om at være elsket af alle, vi kan gå helt i spåner, hvis vi finder ud af at der er en, der ikke kan lide os.

Kvinder bliver opdraget med at vi skal vise følelser, vi leger med dukker for at hærde os til det familieliv vi engang skal have, og hvis et barn kommer i skole uden madpakke eller hvis hjemmet er beskidt, så er det kvinden, der får skylden og ikke manden, det er kvinden, der pludselig er en dårlig mor og så videre.

Så jo, selvom dette måske lyder som en gang gammeldags snak, så lever disse fordomme stadig i dagens Danmark.

Hvis man derimod ringer til en fyr, så er det sjældent at han nævner noget om rod, selvom det nærmest ligner en slagmark hjemme hos ham.

Drengebørn har jo tit konkurrencer om, hvem der er den stærkeste, og i konkurrencer lærer man hurtigt, at man ikke kan være elsket af alle, og måske er det netop dét der gør at mænd er bedre til at håndtere det med uanmeldte besøg og roderi. Mænd ser ikke roderi på samme måde som kvinder. Mange mænd synes faktisk først at der virkelig roder, hvis de ikke kan gå fra det ene rum til det andet, uden at træde på noget. Tror de fleste mænd lever efter sætningen: "Take it or leave it".
ANNONCE
Forskellen på mænd og kvinder
Men hvornår roder det for meget og hvornår roder det for lidt?

Ja, det bliver mænd og kvinder nok aldrig enige om.

Dette er ingen kritik af hverken mænd eller kvinder. For jo selvfølgelig kan mænd sagtens rydde op, og hvis man læser skal ske hver dag, men mere noget, der bliver gjort, når det er strengt nødvendigt.

Hvad kan mænd og kvinder så gøre for at få det bedre med hinanden og med de huslige pligter:

Til Kvinderne:

Kvinder kunne prøve at blive bedre til at give plads til de kære mænd, når de prøver at hjælpe, i stedet for at kaste sig over dem som en gal tiger, hvis de har lagt sokkerne i den forkerte skuffe, eller når de har puttet gryden ind i det forkerte skab.

Lær at tælle til 10 og i stedet for at begynde at brokke jer over mænds manglende evner, så sig noget i stil med: "Skat, tak for hjælpen, men en anden gang ville det være rart, hvis du ville putte sokkerne i denne skuffe.. etcetera."

Mænd er lidt ligesom hunde og børn. De forstår meget mere, hvis det bliver sagt som en slags ros og med et smil på læben, end hvis vi starter kvinde lavinen med: "Ej helt ærligt, har du puttet sokkerne ned i den skuffe - der skal de jo ikke være... Blah, blah, blah."

For nu er mænd sådan indrettet, at de allerede har lukket ørene, når de hører ordet "Ej...", for så ved de nemlig godt at resten af sætningen ikke er god.
ANNONCE
Forskellen på mænd og kvinder
Til Mændene:

Mænd kunne prøve at blive bedre til at sige til sig selv, at rengøringen ikke bliver mindre af at man lader den vente i flere dage, og selv en lille hjælp kan betyde meget mere end i lige går og tror.

I mænd kan også prøve at lade være med at tage kvindens oprydning som en selvfølge og i stedet prøve at være lidt mere opmærksom på det. For eksempel hvis der lige er blevet vasket eller ryddet op, så prøv at giv hende lidt ros. Fortæl hvor dejligt det er, at hun har gjort det, og vis at det betyder noget. Kvinder er nemlig sådan indrettet, at selvom vi godt ved, at mænd er glade for de ting vi gør, så har vi stadig brug for at vide at der bliver lagt mærke til det.

- Kære mænd, tænk over det gamle ordsprog: "Godt begyndt, er halvt fuldendt"!.

Der vil altid være forskel på mænd og kvinder, men mange skænderier kan undgås ved at blive bedre til at kommunikere sammen, vi skal lære at komme frem med vores budskaber på en ordentlig måde og huske på, at ingen af os er tankelæsere. Så selvom noget er logisk og klokkeklart for dig, så er det ikke altid at det er det for andre.

Ordentlig kommunikation er vejen frem til et god samliv.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce