Aniston

Forrige århundredes forfængelighed anno 2011

En rejse gennem forfængelighedens historie. Fra 1500-tallets jernkorset til vor tids shapewear.

Forrige århundredes forfængelighed anno 2011
Forfængeligheden er alt dominerende, uanset tidsalder!

Vi kvinder har i flere århundereder  været optaget af vores ydre og dyrket vores pyntesyge (som det også kan kaldes) til uuendelighed.

Vi har siden tidernes (guddommelige) morgen stræbet efter skønheden og vores in
Vi er inderst inde dybt forfængelige og dyrker vores udseende i nærmest egocentrisk karakter.  Trods mændenes forspring i  dyrkelsen af forfængeligheden, har vi kvinder for længst overhalet dem indenom og ladet begrebet(forfængeligheden) blive i et åbentlyse .

Allerede i 1500 tallet kom det første eksempel på ekstrem forfængelighed  til verden, i form af den første udgave af kvindernes korset, jernkorsettet.

Jernkorsettets historie
Jernkorsettet menes at være det første kendte korset i verden og adskiller sig fra (alle andre former for korsetter) udelukkende ved at være lavet af jern og dermed tung og ulidelig at bære.

Som så mange andre af datidens beklædningsgenstande, var jernkorsettet primært en funktionel beklædningsgenstand, hvis oprindeligeformål var at rette ryggens holdning.

Alligevel brugte det finere borgerskab den dog også af forfængelige årsager, da dannelse også signaleres ved en ret og pæn kropsholdning.

Med tiden er forfængeligheden, kvindeidealet og mode i høj grad blevet den dominerende faktor i den intime og forfængelige del af påklædningen. Korsetterne blev mere ekstravagante, lettere at bære og flyttede fokus fra den rette kropsholdning til den at skabe de sensuelle kvindeformer.

1800-1900tallets velkendte udgave
I slutningen af 1800tallet blev den (nok) mest kendte udgave af korsettet skabt.

Den Victorianske (timeglasfigur) udgave, som vi stadig kender i dag.

Forfængeligheden og kvindeidealet med den smalle talje og fremhævet barm kommer i fokus. Et kvindideal som stadig dyrkes i vor tid, dog i mindre ekstremt omfang.

En 100 år gammel model, hvis tidløse design stadig inspirerer og eksisterer i vor tids lingeri- eller forfængelighedsunivers (dog i opgraderet udgave).

En uudødelig klassiker, kun domineret af det nye årties forfængelighedsitem, shapewear.
ANNONCE
Forrige århundredes forfængelighed anno 2011
Det nye (fornuftens) årties forfængeligheds items
Det nye årties (2010'erne) forfængeligheds item eller shapewear (som det jo hedder), er på en eller anden måde en smuk mellem ting mellem det forrige århundrederes og vor tid forfængelighed.

Et item, som enten skriger 'mormor-trusse' eller super sexet sekretær.

Udvalget er ubeskriveligt stort, men grænsen fra 'mormor-trusse' illussion til sexet sekretær, Femme Fatale eller sexet husmor er hårfin.

Jeg er bestemt tilhænger af udviklingen, men er alligevel lidt fastlåst mellem fortidens sensualitet og vor tids sensuelle shapewear.

Bedøm selv.
ANNONCE
Forrige århundredes forfængelighed anno 2011
Triumphs Shape Sensation model er et godt bud på den sexet sekretær udgave.

Smukt og usynligt under dagligdagspåklædningen. Plus det ligner 'almindeligt' frækt lingeri.

Truimph's Smooth Sensation model, vækker til gengæld lidt associationer til 'mormor'-udgaven, men på den lidt retroagtige måde.

Jeg tvivler ikke her på, at shapekonceptet lever op til forventningerne, men finder dog ikke denne udgave sexet eller sensuel.

Modellerne forhandles på www.triumph.com egen webshop. 

Forrige århundreders design anno 2011
To eksempler på at fortidens sensuelle design og vor tids shapewear sagtens kan kombineres.
ANNONCE
Forrige århundredes forfængelighed anno 2011
Modellerne er fundet på webshoppen http://www.nicolegill.com, og viser i den grad, at fortidens mode, nutidens mode, forfængelighed og lingeri egentlig er en fantastisk kombination og et godt alternativ til fortidens korset og nutidens shapewear.

Sortimentlisten prydes udelukkende af lingeri inspireret af fortidens sensualitet (i alle afskygninger og tidsaldre) anno 2011.

Et perfekt univers, fastlåst mellem de forrige århundreders epokegørende og sensuelle lingeri mode og vor tids shapewear.

Fastlåst mellem århundreder eller ej.

Forfængeligheden er gældende og alternativerne er utallige.
ANNONCE
Forrige århundredes forfængelighed anno 2011
Korsettet eller vor tids shapewear er ubetinget et symbol på forfængelig, kvindeideal, skønhed og det ekstravagante.

Vi dyrker forfofængeligheden til hudløshed,har altid gjort det og vil altid gøre det. Vi skammer os ikke, men står ved det med stolthed.

Bedøm selv, hvor din forfængelighed har det bedst.
ANNONCE
Del

Seneste nyt