Aniston

Foreninger

De findes overalt

Internettet kan bruges til mange ting. Ufatteligt mange ting. Efterhånden er jeg stødt på en del foreninger, der især holder til på Internettet, og udbreder deres budskaber. Nu vil jeg indvie Jer i nogle af dem, og så er det op til jer selv at vurdere, om I vil melde Jer ind i en af foreningerne, smile af den, eller ryste på hovedet i skam over Jeres race.
ANNONCE
Foreninger
Der findes ufatteligt mange foreninger i Danmark. Jeg aner ikke, hvad der skal til for at starte en forening op, men skulle jeg en dag få den information, så vil jeg lave min egen. Måske er der nogen der ville være interesserede i "Foreningen for bevarelse af kajkager", eller "foreningen for giv-mig-mere-SU"?

Rygerforeningen DaRy
Mange rygere holder sammen. Nogle har inderst inde dårlig samvittighed over at suge på ligkistesømmene, nogle nyder det fuldt ud og andre vil gerne stoppe, men føler ikke at de kan. Alle ved at det er farligt på lang sigt, det vil den mest hærdede ryger nok ikke benægte - selv ikke mig.
 
Men nogle går længere end andre, for at overbevise sig selv og andre om, at rygning er ganske harmløst - endda sundt. Eksempelvis denne hjemmeside kaldet DaRy (Danmarks Rygerforening). En af de mere ekstreme, forsøger med fagter i vildskab om at overbevise folk om, at rygning er ganske vidunderligt og ufarligt.
 
Jeg citerer fra en artikel der er udgivet på DaRy's hjemmeside: "Så gør de det igen. Lyver så det driver efter. Det er selvfølgelig Danmarks førende løgnefabrik, Kræftens Bekæmpelse, der gennem løgnelægen Hans Storm foregiver overfor offentligheden at kræft er på retur i USA. Det gør den patologiske løgnhals i Berlingske Tidende den 10.
marts 2006, under overskriften "Færre dør af kræft i USA"."
 
Jeg tænker mit, og du tænker dit. Men vi kan da vist godt blive enige om, at det ikke ligefrem øger troværdigheden, at bruge et sprog, der kunne give selv din hardcore-bandende lillebror røde ører.
 
Forening for pilgrimme
Foreningen er stiftet af pilgrimme, der har vandret på en rute der har været brugt i flere århundreder. Ruten fører til apostelen Jakobs grav i katedralen i Santiago de Compostela (der, ifølge min geografiske viden, ligger i det nordlige Spanien).
 
Foreningen udgiver deres eget medlemsblad, afholder generalforsamlinger og udgiver relevante artikler på deres hjemmeside. Derudover er der på siden et forum, der ifølge indlægstallene er ret benyttet.
Køber man sig til et medlemskab, får man et badge med foreningens logo, og et pilgrimspas. Ikke fordi jeg ved hvad det kan bruges til...
 
Foreningens formål er ifølge dem selv:
"At udbrede kendskabet om pilgrimsvejen til Santiago de Compostela. At bistå med råd og vejledning til kommende pilgrimme. At holde forbindelse med tilsvarende foreninger i Europa for kontinuerlig opdatering af oplysninger om pilgrimsvejen."
 
Foreningen og hjemmesiden virker i sig selv ganske harmløs, endda temmelig nuttet. Enhver med trang til ømme vandrefødder, historie, Spanien og religion bør kunne finde en vis tilfredsstillelse i, at kigge på hjemmesiden.

Forening for afskaffelse af sommertid
Ja, en sådan landsforening findes faktisk, selvom jeg først troede det var en joke. Her kan man finde alt, lige fra et debatforum der skal diskutere det unyttige i sommertid, til meningsmålinger, presseklip og argumenter mod sommertid.
 
Ét af argumenterne kommer fra Bent Jakobsen fra Blåvand Naturcenter, der støtter afskaffelsen af sommertid, fordi det ifølge ham skader fuglene: "Idet de besøgende i naturen, mange turister kommer en time tidligere ud, betyder det per dag en times øget stressfaktor for mange dyr og fugle, da de har brug for den stille tid om morgenen til at fouragere. Får de ikke fourageret ordentligt kan det jo senere betyde døden."
 
Foreningen har ingen egentlige møder, udover en generalforsamling, der afholdes på Internettet den sidste søndag i marts måned midt om natten. Om nogen gider at sidde oppe på det tidspunkt skal jeg ikke kunne sige, men er man en inkarneret sommertids-hader, så er det måske alligevel noget man gør. Ifølge foreningens vedtægter er dets mål, at gøre sig selv overflødig, og at opløse foreningen, når sommertiden er afskaffet.
ANNONCE
Foreninger
Jeg synes ikke siden er specielt ophidsende, udover debatten der har enkelte mærkelige indlæg. (De fleste går bare ud på at brokke sig). Men er du meget imod sommertid, så er det nok et godt sted at melde sig ind.
 
Forening for albinisme
Foreningen tæller circa 150 medlemmer, og består af pårørende eller folk med albinisme. Årligt koster det kroner 100,00,- at være medlem, og man får blandt andet tilbudt familiekurser, foredrag, foreningsmøder og andre sociale ture.
 
Foreningen har deres eget medlemsblad, og lader til at være en meget social gruppe. Foreningen er ikke skabt for at folk kan brokke sig, men for at de kan videregive erfaringer og have det sjovt sammen med andre. En sød side, som jeg straks fattede sympati for.

Jeg citerer her fra deres vedtægter, paragraf to:
"Foreningens formål er:
  • at yde rådgivning og støtte til personer og deres familier. 
  • at afholde kurser, så alle har mulighed for at fornyet viden om albinisme. 
  • at udveksle erfaringer for at give den enkelte og hele familien en bedre livskvalitet. 
  • at udbrede et bedre kendskab om albinisme til fagpersoner og generelt."

    Det er da en forening man kun kan klappe begejstret i sine små hænder over, fordi den rent faktisk er til for at hjælpe og støtte. Til trods for, at jeg troede den var for ejere af albinokaniner, da jeg først hørte om den... 
ANNONCE
Del

Seneste nyt