Aniston

Forelskelse varer kun et år

Nu er det så bevist. Forelskelse, hvor fed den end måtte være, varer kun et år

Det var ikke fordi, at det var et stort chok, hverken for mig eller for nogle af dem, jeg har nævnt det overfor. Men det er som om, at det faktum, at det er blevet videnskabeligt dokumenteret, har ændret ens holdning til det lidt.
Forelskelse varer kun et år
Måske er det fordi, at noget så højhelligt som forelskelse, tilstanden hvor alle og enhver mister enhver form for fornuft, er blevet offer for videnskaben. Kan man overhovedet tillade sig at skille forelskelsen ad i små analyserbare stumper?

Ja, det kan man tilsyneladende godt!

Det er i hvert tilfælde gjort! Og hvad vover de kittel-klædte videnskabssataner så at sige om vores højthellige kærlighed. Jo, netop det at forelskelsen holder cirka et år. Men var det noget, man ikke allerede vidste? Tænk over det engang. Hvor mange af jer kender ikke et eller andet par, som ikke holdt året ud? Jeg kender personligt mange, der næsten på dato slog op.

Så, hvorfor er det så uhyggeligt præcist et år? Der er teorier om, at det netop tager en mand et år at gøre en kvinde gravid, se barnet blive født og sikre sig, at barnet er levedygtigt, før end han skrider igen. Før, der går fissefeminisme i det, må jeg nok hellere sige, at det er en evolutionær psykologisk tilgang, og at jeg følgelig ikke vil holdes ansvarlig for denne anklage af mænd.

Metaanalyse af tidligere empiriske data.

Eller oversat til godt dansk: Hvad har andre analyse-glade-videnskabsmænd tidligere fundet ud af om samme emne?

Jo, tidligere, engang her i foråret, kom Illustreret Videnskab med en artikel om, at det var blevet bevist, at forelskelse og kærlighed var to vidt forskellige ting. Endnu et faktum, som langt de fleste af os kendte i forvejen, men som videnskaben selvfølgeligt partout skulle pille ved!

Men, hvad de fandt ud af var nu interessant nok. Når man er forelsket, er det en helt anden del af hjernen, der er aktiveret, end når man elsker en person. Og, det er sjovt nok den del af hjernen, der også er aktiveret under mindre psykoser. Det vil sige, forelskelse er en psykisk sygdom, der tager et år om at gå væk.
ANNONCE
Forelskelse varer kun et år
Igen noget man kunne have sagt sig selv. Jeg mener, enhver, som har haft en ven eller veninde, der er forelsket, kan bevidne, at vedkommende, på under 24 timer, kan blive transformeret om til en lallende idiot! Og det sker hver gang. Der er ingen kur, der er ingen medicin. Men til gengæld kan overdosis af blandt andet chokolade føre til den samme form for lalleglæde.

Jeg vil sidde og glæde mig over, at årsdagen for min partner og jeg er krydset, så vi er ude for farezonen, og nu kan jeg sidde lettet og nyde, at jeg ikke længere er psykisk syg. Eller hvordan... Det er måske lige lovligt optimistisk at tro, at man kan føle sig sikker bare på grund af, at man har krydset videnskabens grænse.

Kærligheden

Kærlighed, til gengæld, den dybtfølte gensidige elsken af hinanden, har Illustreret Videnskab argumenteret for, kan forklares gennem nogle hormoner, der udskilles efter sex, og som får folk til at nusse hinanden. Aha. Jamen, så er det jo selvindlysende! Hvis kærlighedslivet skranter, så skal man bare have mere sex. Og allerhelst med sin partner, jeg tror ikke, den fungerer på den anden led.

Derfor kan jeg nu, som aspirerende psykolog sige:

Drop par-terapien, dyrk mere sex!
ANNONCE
Del

Seneste nyt