Aniston

Forårstendens 2012: Charleston

1920'ernes Charleston-kjoler og "over the top" accessories.

1940'erne, 1950'erne, 1960'erne, 1970'erne, 1980'erne og 1990'erne er allesammen årtier, som har præget modebilledet de sidste sæsoner.

Begreber som trompetbukser, plateau, Buffalo-støvler, læderleggins, Mad Men-inspirede kjoler og ladylike har fyldt diverse modeartikler. Og enkelte af disse begreber huserer forsat - dog med et nyt årti som følgesvend. Nemlig 1920'ernes overdådige Charleston-stil.

Så tænk feminin og festlig påklædning_ "Over the top" charleston-kjoler, stiletter med ankelrem og overdådigt tilbehør som perler, fjer, cigaretrør og lange handsker. 

ANNONCE
Kjole fundet på: http://www.trendsales.dk/listings/vero-moda-knaelang-kjole-med-frynser/24964426?forum=160&road=my_items - Forårstendens 2012: Charleston Kjole fundet på: http://www.trendsales.dk/listings/vero-moda-knaelang-kjole-med-frynser/24964426?forum=160&road=my_items
1920'ernes Charleston-kjole
1920'ernes Charleston-kjole med frynser var ofte uden talje og tilføjet (guld)-pailetter og andre former for glimmer.
 
Hvis du skal føre Charleston-kjolen ind i dette århundrede, så brug auktionssiderne og gå på jagt efter en ægte Charleston-kjole fra 1920'erne eller en af vor tids udgaver, der er inspirerede af datidens mode, som denne Charleston-inspireret kjole fra Vero Moda.
ANNONCE
Kjole fra mærket Stine Goya - Fundet på: www.youheshe.com - Forårstendens 2012: Charleston Kjole fra mærket Stine Goya - Fundet på: www.youheshe.com
1920-inspireret kjole i underspillet version
En kjole inspireret af 1920'ernes ekstravagante Charleston-look behøver ikke være uden talje, indebære frynser, glimmer eller være over the top.

Den danske designer Stine Goya har lavet et fint eksempel på, hvordan en kjole, som er inspireret af 1920'erne, kan være underspillet og stadig have de traditionelle og ekstravagante linjer fra Charleston-æraen. 

Kjolens feminine snit med åben ryg og prismemønster gør den levende, ekstravagant og nostalgisk, som den originale Charleston-kjole, men stadig underspillet.

Kombineres den med accessories som perlekæde, stiletter med ankelrem, hårpynt med fjer og cigaretrør kunne den lige så godt være helt autentisk.
ANNONCE
Stiletter med ankelrem fra mærket REPETTO - Fundet på: www.dr-adams.dk - Forårstendens 2012: Charleston Stiletter med ankelrem fra mærket REPETTO - Fundet på: www.dr-adams.dk
1920'ernes stiletter med ankelrem
Feminine stiletter med ankelrem eller Mary Janes, som modellen hedder, hvis selve snuden ellers er lukket, er en af 1920'ernes vigtigste accessories.

Hælens højde er ikke det afgørende. De kan være op til 18 cm høje eller endda mere, men de kan også være omkring 5-8 cm. Stiletter betegnes udfra hælens tykkelse og ikke højden. Er de tynde og spidse, er det stiletter. 

1920'ernes traditionelle stiletter med ankelrem var ikke specielt høje men stadig feminine og sensuelle. Vor tids 1920-inspirerede udgaver må dog gerne være højere og højdemæssigt passe med det billede, vi har af stiletter i dag. 

Men gå stadig efter en autentisk og vintage-agtig udgave for at gøre det så autentisk som muligt.
 
ANNONCE
Perlekæde fra H&M - Forårstendens 2012: Charleston Perlekæde fra H&M
1920'ernes perlekæde
Den ekstavagante perlekæde har altid været en form for statussymbol, som før var forbeholdt det bedre borgerskab.

I 1920'erne var kvinderne fra det bedre borgerskab inspireret af designere som blandt andre Coco Chanel, der ofte bar en perlekæde. Smykket blev til en form for statussymbol og gik ofte i arv fra en generation til en anden. 

I dag er en perlekæde ikke længere et statussymbol, der går i arv, men et nostalgisk og ekstravagant tilbehør, som kan fuldende 1920'ernes festlige stilart.

Perlekæden behøver ikke være den traditionelle udgave for at fuldende looket, men må gerne være mere nutidsagtige, som denne fra H&M.

En perlekæde signalerer altid det fine, det ekstravagante og det notalgiske - selvom den er lavet i dette årti.
ANNONCE
Hårpynt tilføjet fjer fra H&M. - Forårstendens 2012: Charleston Hårpynt tilføjet fjer fra H&M.
1920'ernes hårpynt med fjer
1920'ernes hårpynt var en anelse over the top og ofte tilføjet både paileter og fjer. 

Noget vi i dag forbinder med en kombination af diademer eller indianerfjer, men som i korrekt sammensætning (med Charleston-inspireret kjole, stiletter med ankelrem og perlekæden) kun kan signalere en gennemført 1920'er stil. 

Gå gerne efter de mest særprægede udgaver med både fjer og pailetter, og skab et gennemført Charleston-look.
ANNONCE
1920'ernes Charleston-look er (modsat 1920'ernes originale idé) stort set kun forebeholdt den festlige del af garderoben.

Du kan enten gå efter enkelte af 1920'ernes elementer som pailetter, fjer, perler eller hårpynt eller gå "all in" med både den Charleston-inspirerede kjole, stiletter med ankelrem, hårpynt (indeholdende fjer) og en ekstravagant perlekæde.

Det er kun dig selv, som sætter grænsen for nostalgi, perler, frynser og pailetter.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE