Aniston

Forår

Luk øjnene op. Verden ser anderledes ud i solskin

Nu er det den ondtefløjtemig snart forår. Er det ikke fantastisk? Og det har været længe ventet. Jeg har fra mit vindue talt adskillige skuttende mennesker, iført massive mængder tøj, der haste afsted mod de offentlige transport midler.
Forår
Lange og mørke har nætterne været denne vinter, som snart er borte. Mange unger har nydt sneen og den spontane glæde ved at se en voksen falde på røven på en vandpyt, der har fået en spejlglat overflade af Kong Vinters kolde pust.

Det er nu de små purke skal ud på de grønne plæner i Københavns parker, og nyde glæden ved igen at kunne jagte hinanden i glad leg med en bold - eller i en omgang gemmeleg med kammerater på en søndag, hvor sol og vind er fordelt lige.

Hvad har I så brugt vinteren til? Har I nydt den? Eller har I brugt tiden på at brokker jer over manglende vejgreb på bilen eller køen ved toget fordi folk stimler sammen i det kolde vejr?

Jeg har personligt nydt vinteren. Vi har haft sne og masser af det, med alle de problemer det måtte indbringe. Jeg har nydt fuglenes kolde putten på foderbrættet, mens de nyder de fremlagte korn og pirker frydefuldt i den til lejligheden ophængte fedtkugle, som er placeret så sindrigt at man kan nyde synet af den fra sit stuevindue.

Men glemmer vi ikke at nyde disse små ting, som gør vinteren charmerende? Jeg har i vinterens løb været i Jylland nogle gange, for at besøge min svigerfamilie og der er intet så smukt som togturen over Sjælland og Fyn, når det danske land er dækket af en tyk kappe af hvidt nyfalden kaste- og snemandsbyggeklar sne.
ANNONCE
Forår
Glæden er da også ekstra stor, når familien Danmarks haver er sået til med snemænd og børn i flyverdragter. Hmm... flyverdragter, et underligt beklædningsstykke, hvis fornem-meste opgave er at holde kroppen varm på trods af at bevægelsesfriheden bliver reduceret til et absolut minimum.

Men tilbage til det hvide land, som Danmark passende kunne have været kaldt. Jeg har personligt glædet mit arbejde med en hjemmebygget snemand med dannebrogsflag og en mund af græs. Har I glædet jeres nærmeste? Har I fulgt en gammel dame op til toget? Fejet fortovet fri for sne, så postbudet ikke skvatter? Har I nydt det?

For nu er det så småt ved at være væk. Al sneen, herligheden og latteren ved en kælketur ned ad bakkerne i dyrehaven. Men så er der jo alle glæderne ved foråret og smukkest er det, når vinter og forår overlapper hinanden. Når Erantisser og Krokus skyder op ad sneen og byder de første spæde solstrejf velkommen. Disse små skrøbelige eksistenser bryder igennem en overflade hård som is og byder det nyankomne forår velkommen sammen med fuglenes kvidren og bøgehækkens begyndende knopper.

Denne tid er "gåturs tid". Parker og anlæg vrimler med barnevognsskubbende Frederiksbergfamilier, der lystigt trasker ned til åen i Frederiksberg have og finder deres "Reinh van Hauen"-brød frem som ænderne nyder godt af.
ANNONCE
Forår
Foråret er også tiden, hvor dagene bliver lysere og vi vågner det kvarter før vækkeuret ringer og nyder den solstråle, der på magisk vis har fundet vej gennem de opsatte Ikea gardiner.

Glæd jer til fodboldsæsonen, glæd jer til cykelturene gennem byen, glæd jer til den første øl i Nyhavn, den første tur i sommer-huset, for at se om alt står vel til, glæd jer til påskefrokoster, familiebesøg, samvær, glæd jer til livet! For foråret står i livets tegn.

Foråret er en berusende, livsbekræftende oplevelse. Alting springer ud. Alle kommer ud. Solen kommer frem og dyrene er igen på markerne til endnu en omgang græsning og kommen hinanden ved.

Kom nu! Det er forår! Kom ud, nyd det, det er hele butikken værd!
ANNONCE
Del

Seneste nyt