Aniston

Første skole dag? Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk

Første skole dag? Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk

Det siges at du har under 10 sekunder til at give din nye studiekammerat et godt førstehåndsindtryk!

Det kan være umuligt at ændre på det førstehåndsindtryk, du har givet dine nye studiekammerater den første dag, og det kan være nok grund til, at du måske bliver valgt fra til gruppedannelse eller andre sociale arrangementer – og det vil ingen ønske sig, vel?!

Derfor har du god grund til at gøre dig umage første dag.

Vi har lavet en liste med syv tips, der hjælper dig, inden du starter, så du kan give et awesome førstehåndsindtryk!

ANNONCE

Vær opmærksom på dit kropssprog og din positur
Dit kropssprog betyder rigtig meget, når du møder nye mennesker. Du kan rent faktisk selv kontrollere dit kropssprog, så længe du er bevidst om det.
- Tænk over at holde øjenkontakt uden at stirre på folk – prøv ikke at have flakkende og undvigende øjne, da det udstråler, at du er nervøs og usikker.
- Hav et åbent kropssprog – Undgå fx krydsede arme og ben, det udstråler nemlig lukkethed og en social distance.
- Hold din ryg ret og hæng ikke på din stol, det udstråler, at du er træt, opgivende og andre kan opfatte det, som om du faktisk hellere vil være et andet sted lige nu!
- Husk at smile til folk, der går forbi dig og smil måske lidt ekstra til dem, du godt kunne tænke dig at lære bedre at kende – dog uden at overdrive, så du ikke fremstår falsk eller uoprigtig.

ANNONCE

Vælg dine ord med omhu
Dine ord og de ting, du siger, betyder mere for førstehåndsindtrykket, end du måske tror. Sørg for ikke at brug bandeord eller andre grimme ord, hver gang du siger noget, så er det nemlig det, folk vil fokusere på, når du snakker. Brug i stedet positive fraser i en glad tone, det vil få folk til synes, du er imødekommende og venlig, og de vil være mere villige til at ville samarbejde eller være veninde med dig.

ANNONCE

Vær forberedt
Kom til tiden. Mød op i god tid og respekter folks tid. Planlæg at komme fx 10 min. før dagen starter. Sørg for du ikke ender i en lang trafikkø. Tjek eventuelt hvor mødestedet er, dagen inden du starter, så du slipper for at komme for sent, fordi du ikke kan finde rundt eller farer vild.

ANNONCE

Vær dig selv
Vær dig selv, og prøv ikke vær en person, som du i realiteten ikke er. Vær ikke flov, hvis der er noget, du ikke kan svare på. Vær dig selv, uden at være for meget eller for lidt. Det kan lyde kliche agtigt, men hvis du prøver fokusere lidt ekstra på din udstråling og de signaler, du udsender, skal det nok gå.

ANNONCE

Læg din mobiltelefon væk
Sørg for at du ikke sidder med din mobil fremme hele dagen, fordi du måske er nervøs, eller dagens oplæg eller præsentation keder dig. Det får dig til at fremstå uengageret, asocial og ikke som en person, der har lyst til at lære andre nye mennesker at kende.
Giv din fulde opmærksomhed til dine nye potentielle studieveninder. Det er første gang, du møder dem, så fokuser på relationen til dem og husk dine gode manerer.

Vi ønsker alle en god første studiestartsdag og husk nu det gode humør.

ANNONCE
Del

Seneste nyt