Aniston

Før slankekuren

Det er ikke altid lige let at få stilen lagt om

Nogle folk er besatte af slankekurer, fordi de er overbevist om, at de er overvægtige. Andre folk går på slankekur, fordi det er en nødvendighed og så er der dem, der bare synes at de nok lige kunne trænge til at smide et par kilo.
Før slankekuren
Lige meget om man tilhører den første, den midterste eller den sidste af ovennævnte grupper, så er det aldrig sjovt at gå på slankekur. For de fleste er det et rent helvede! I bund og grund handler det om at lægge livsstilen om, men det går ikke lige smertefrit for alle.

Hvornår er man overvægtig?

Alle mennesker er forskellige og derfor kan man heller ikke rede alle over med en kam med én bestemt retningslinie for, hvornår man er overvægtig og derfor bør gå på slankekur. Dog er der nogle parametre, der fortæller en, hvornår man skal til at passe på med de søde sager. En af de parametre er det der kaldes BMI.

BMI er forkortelsen for Body Mass Index og angiver, hvor stor kroppens fedtprocent er. For kvinder skal BMI'en ligge et sted mellem 18 - 25 og hos mænd skal den ligge et sted mellem 10 - 18.

Således beregner du din BMI: Højde i meter * højde i meter eksempelvis 1,75 * 1,75 = 3,06. Derefter tager man sin vægt i kg og deler med de 3,06. Derved får man en BMI på 23,5 - altså inden for grænsen.

En god start

Den rette motivation er altid en god start på en slankekur! Hvis man ikke har noget mål med en slankekur kan den let gå hen at blive et rodløst projekt, der efter meget kort tid kan gå hen at løbe ud i sandet, hvilket for nogle kan virke som et stort nederlag.

Dertil kommer en rigtig god støtte. Nogle gange er det svært at finde motivationen selv, men hvis man har en mand, kone, kæreste eller en god veninde, der kan bakke op omkring projektet, er det i sig selv en stor hjælp. Hvis man samtidig gør det klart for personerne omkring en, at man er på slankekur og man virkelig går ind for det, så vil man opleve, at de fleste viser respekt for det og derved måske ikke lige spiser flødekagen foran personen, men går et andet sted hen og spiser den.

Til personen, der vælger at starte en slankekur, så skal du være klar over, at fordi du er på kur, går verden omkring dig ikke i stå. Hvis kollegerne ikke viser den respekt omkring projektet, du selv synes, du fortjener, så hjælper det ikke hverken at blive skuffet eller sur. Det er din slankekur - ikke deres!
ANNONCE
Før slankekuren
Forskellige kure

Hvis man vil holde vægttabet på længere sigt, er det ikke en særlig god idé at gå på en kur, der giver det, der kaldes "jojo-effekten". Disse kure er ofte lette løsninger, men kiloene kommer lige så hurtig tilbage som de forsvinder.

Andre kure, der måske kan virke som lette løsninger er udrensningskurene eller fedtforbrændingskurene, som de også kaldes. Disse indebærer oftest at man tager en uges intensiv kur, hvor man tærer direkte på fedtdepoterne.

Dog er den generelle holdning blandt forskere, at de mest sikre kure er dem, hvor man spiser en bestemt sammensætning af mad til de forskellige måltider. Det er kure som blandt andet "De Danske Vægtkonsulenter" og diætister bruger.

Hvordan man vil tabe sig er op til hver enkelt, men hvorfor tage den lette vej, når det alligevel vender tilbage igen? Lige meget hvilken kur man går på, handler det om at have det godt med sig selv om sin krop - hvis ikke andet så lad det være dit mål.

Det er din krop - det er dig, der skal leve med den.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce