Aniston

Fodbold og musik

Dårligt er EM startet, før fodboldsangene begynder at dukke op overalt

Det er et sjovt fænomen, og noget som hører med til fodbold ligesom klaphatte... Vi snakker selvfølgelig om fodboldens slag-sange.
Fodbold og musik
Der er sangene, som hører til hver enkelt klub og som ægte fodbold-fædre lærer deres børn at synge, næsten før de verhovedet kan gå. Og så er der slag-sangene, som dukker op hver eneste gang, der er et VM eller EM. Sange som mere eller mindre er glemte ligeså hurtigt som mesterskabet er omme.

Danmark har haft deres versioner af mere eller mindre tvivlende art. Selv holdene har måttet stå for skud, og jeg kan da stadigt huske Elkjær og venner stå i studiet, mens de forsøger sig som rock-stars. Der var Re-cep-ten og Danmarks drenge, men den sang, som nok mest har stået for skud må helt klart være Queens sangen We are the champions.

Nu er Det Europæiske mesterskab skudt igang, og sangene vælter som sædvanligt ind på radiostationerne. Vi har kigget på tre af dem. Først er der Shaggy, den gode gamle negerdreng fra Jamaica, som er opkaldt efter Scooby-doo's bedste ven af samme navn.

Så er der den spanske latinodreng Enrique Iglesias og endelig den tyske gruppe Revolverhelden. Tre numre skabt på grund af EM, men lige så forskellige som dem, der synger sangene. Enrique Iglesias har patentet på den officielle UEFA sang, og det er da også den, som vil blive spillet til åbnings-ceremonien på Wiens Ernst Happel stadium.

Ikke desto mindre påstår Shaggy også at have det officelle UEFA sang. Officielt fra eller til, så er det ifølge undertegnede klart de tyske Revolverhelden, som er kommet med det bedste bud... Især videomæssigt.

Til vores mandlige læsere: Er der som en særlig service, indlagt link til køb af den obligatoriske klaphat




Shaggy feat. Trix and Flix: Feel the rush

http://www.dailymotion.com/video/x5ddct_shaggy-feat-trixflix-feel-the-rush_music

Enrique Iglesias: Can you hear me.
ANNONCE
Fodbold og musik
Fodbold og musik
Revolverhelden: Helden (på dk: Helte)

Del

Seneste nyt

Annonce