Aniston

Flydende følelser

Dufte skaber minder, tanker og ikke mindst hjertebanken

Forestil dig en parfume, der indeholder essensen af kærlighed. En duft, der altid bringer glæde, lyst og spontanitet frem. Tænk, hvis der eksisterede en herreduft, der altid kunne vække begær og beruse os kvinder. Hvad er det med dufte som gør, at vi mennesker bliver tiltrukket eller afskyr hinanden?
ANNONCE
Flydende følelser
Hylderne i Matas bugner af flakoner med parfumer. Hundrede af dufte florerer i forretningen og luften er derfor tung og søvndyssende. Det prikker og kilder i næsen, og du føler konstant trang til at nyse.

Du finder et kendt velkendt mærke frem fra en af standerne. Det er den parfume, din kæreste altid går med. Du snuser forsigtigt til parfumeflaskens åbning, og med et mærker du et stik i brystet, og et øjeblik popper følelsen af forelskelse op. I dine tanker står du tæt op ad din kæreste og med hovedet mod hans hals indsnuser du netop denne duft.

Vi har alle oplevet at dufte vækker følelser, minder og lyst. Det der sker, er, at dufte sender signaler til vores hjerne og henter erindringer, der skaber en helt bestemt stemning og følelse hos os. Forskellige dufte kan vække forskellige minder og tanker frem hos os. De får os mennesker til at vælge den ene partner frem for den anden, får vores tanker til andre himmelstrøg og vores valg af produkter og madvarer til at ændre sig. Vores til- og fravalg i det daglige afhænger derfor meget af vores duftoplevelser.

Duften af gris

Dufte kan friste og tryllebinde os men også frastøde. Duftproducenter har i årtier søgt efter netop den duft, som ville fange enhver kvindes opmærksomhed. Som ville prikke til hendes sanser og få hende til at slynge sig, som en kælen mis om enhver mand. Der skete det gennembrydende, at nogle forskere fra Stockholm meddelte, at de havde fundet det duftstof, som svarer til det mandlige kønshormon testosteron. Navnet er "Feromon", og er et stof, som hidtil har været kendt som et stof ornerne udsender, og som gør søerne lystne og villige til bedækning.

Der er dog et problem med denne ellers revolutionære opdagelse. Den falske udgave af det mandlige Feromon, som forskerne ville udvikle, og som skulle anvendes i parfumer, ville ophæve den kamp, der er indbyrdes mellem alle hankønsvæsener. Den vil gøre, at mænd ikke længere ville præstere og anstrenge sig overfor hinanden i kampen om os kvinder, og hvad er mindre tiltrækkende end mænd, der ikke stræber efter succes, magt, prestige og ikke mindst vil have fat i os kvinder.

Feromon følger testosteron produktionen, som stiger, når mænd kæmper og skal imponere hinanden. Det er dét vi kvinder straks reagere på, da vi dufter magt og succes. Der er endda en anden forhindring ved det mandlige Feromon. Det skulle ikke ligefrem lugte af blomstereng, men derimod af noget i retningen af god gammeldags mandehørm.
ANNONCE
Flydende følelser
Når grænsen er nået

Det er ikke ualmindeligt, at man som kvinde på en slentrende tur ned ad strøget, mindst har været offer for ti forskellige stærke duft oplevelser.

Mange mænd er rigtig gode til, at have et naturligt forhold til deres parfume, og kan finde ud af at dosere den rette, lille mængde. Men der er også mange, der bruger dufte i en pærevælling, og sprøjter sig i alle kroge så resultatet bliver vulgært til det frastødende.

Det er en gåde, hvorfor nogle mænd har behov for at "gemme" sig bare en dunst af tung parfume. Der er da ikke noget dejligere og mere lækkert end lugten af naturlig maskulinitet.

Det kunne endda være de skulle helt lade parfumen stå engang imellem, og blot nøjes med en diskret deodorant. Det er vel lidt sådan mænd også en gang imellem har det med kvinders brug af make-up, hvor de synes os kvinder "skjuler" vores naturlige udseende. Parfume kan, som med make-up, fremme en masse gode ting vi mennesker allerede er i besiddelse af. Dufte kan fremhæve vores egen naturlige duft, som make-up kan gøre vores allerede pæne træk smukkere.

Er der nogle af jer læsere, der har haft en duftoplevelse, som har vækket nogen minder frem, og hvad det er for minder? Og hvilke herre-dufte synes I er helt fantastiske, og som derfor er værd at fortælle andre om. Og det mest interessante, hvilken parfume I forfører jeres kærester med?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE