Aniston

Flere spænder løbeskoene på ferien

Hver sjette dansker løbetræner i fritiden, og mange af disse er så glade for at spænde løbeskoene på, at de også pakker løbeudstyret ned, når de skal på ferie.

Flere spænder løbeskoene på ferien
En stille lørdagsgåtur i en næsten hvilken som helst park i Danmark siger det hele: Danskerne er glade for at løbe!

Hver sjette dansker (16 pct.) løber da også i fritiden, og hver anden (52 pct.) af disse kan ikke undvære løbeturen, når de er på ferie.

For bare fem år siden var det blot hver tredje (36 pct.), der valgte at pakke løbeskoene ned sammen med sandaler, solbriller og solcreme.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af ferieboligportalen SunnyRentals.com blandt 1.169 danskere fra hele landet.

Mænd løber oftere i ferien end kvinder
Der er altså en stødt stigning i antallet af danskere, der tager løbeskoene med sammen med deres øvrige feriepakkenelliker.

Og det er specielt mændene, der har svært ved at undvære sved på panden, mens de er på ferie.

Seks ud af ti af de mandlige løbere (60 pct.) sørger nemlig for at have løbeskoene med på ferie i år, mens dette blot gælder fire ud af ti af kvinderne (44 pct.).

”Vi oplever specielt en stigende efterspørgsel på ferielejligheder, når der er store løb i udlandet. Her vil løberne gerne bo flere sammen, have noget plads og noget frihed, så de selv kan lave mad, har et køleskab og en sofa, som de kan svinge de trætte ben op i. Modsat vil eliteløberne gerne bo tæt på målstregen i forbindelse med eksempelvis maraton,” fortæller Kevin Helsinghof fra SunnyRentals.com og fortsætter:

”Men ferieboliger, der ligger direkte i naturen, er også populære blandt de mange danske fritidsløbere, fordi det nu engang er sjovere at spænde løbeskoene på og løbe med udsigt ud over Gardasøen fremfor at hoppe på et løbebånd i hotellets fitnessrum eller løbe en tur i et kedeligt og anonymt resort-område.”

Tager du løbeskoene med på ferien?
ANNONCE
Hvor kan man tage hen, og hvordan kan man bo, hvis man gerne vil deltage i et stort løb eller blot have mulighed for at løbe i smukke naturomgivelser og samtidig ikke betale alverden for overnatning?

Med Berlin Marathon i baghaven
30. september går det endnu engang løs med maraton i Berlin.
 
Det er en oplagt mulighed for den ambitiøse løber for at få maratondrømmen opfyldt ved et af Europas største af slagsen.
 
Men maraton er kun halvt så sjovt uden enten heppekor eller moralsk støtte fra en anden løber.
 
I Berlin kan man eksempelvis indlogere sig i en hyggelig, nyrenoveret lejlighed med plads til fem personer fordelt på to soveværelser.
 
Det koster fra 378 kr. pr. nat.

Den ultimative maraton-oplevelse
Ved New York City Marathon løber intet mindre end 38.000 løbere, og løbet er helt klart eftertragtet og ofte udsolgt lang tid i forvejen.
 
Men er man så heldig at få et startnummer, er der rig mulighed for at kombinere løbet med storbyferie sammen med venner eller familie.
 
I New York kan man eksempelvis bo fire personer i luksuriøse omgivelser midt på Manhattan med adgang til tagterrasse og hele to swimmingpools.
 
Det koster fra 2.002 kr. pr. nat.

Løb i smukke omgivelser
Er man fritidsløber med hang til at få pulsen op på en rute på 5-10 km, er det sjovest at løbe i naturskønne omgivelser, hvor der er noget at kigge på.
 
Løbeturen er blot en bonus i forbindelse med denne type ferie, men hvorfor ikke få pulsen op, når nu der er mulighed for at tage en rolig løbetur i smukke historiske omgivelser og hoppe en tur i poolen efterfølgende.
 
I Siena i Toscana kan man eksempelvis indlogere sig i landlig idyl med alle tænkelige faciliteter, smukt landkøkken og med plads til fire personer fordelt på to soveværelser.
 
Det koster fra 352 kr. pr nat.
ANNONCE
Del

Seneste nyt