Aniston

Flemming Rolighed

En kunstner med flere dimensioner holder fernisering i Ikast

Flemming Roligheds udstilling 'The Hole' stiller spørgsmålet:
Hvordan føles det, når heteroseksualiteten bliver minoritet?

'The Hole', Kunstpakhuset,
13. september - 12 . oktober 2008
Flemming Rolighed
Visual artist Flemming Rolighed (f. 1974) har gennem flere år været en markant og ivrig aktør og debatør på den unge kunstscene. Kunstneren er født og opvokset i Bording (Midtjylland), men bor og arbejder i dag i Århus.

Flemming Rolighed udstiller nu første gang solo efter afgang fra Det Jyske Kunst-akademi i maj 2008. Kunstpakhuset danner rammen om udstillingen "The Hole", hvor kunstneren undersøger og kommenterer begrebet ud fra kunstneriske, samfunds-mæssige og mere humoristiske perspektiver.

Udstillingen præsenterer installationer, malerier, tegninger, plakater og video af kunstneren.

Flemming Roligheds afgangsprojekt, handske-installationen "Perfect Lovers" (Billedet til højre, red.) med over 1200 enlige, brugte handsker monteret på væg, vakte stor medieopmærksomhed ved sommerens afgangsudstilling i Århus Kunstbygning. 

Værket installeres og vises på en ny måde i Kunstpakhusets største udstillingsrum, nu som en cirkulær gulv-installation. Værket består af enlige, forskellige, brugte handsker samt et par rustningshandsker i en himmelsengs-konstruktion.

"Der er tale om in
Han har tidligere i spektakulære installationer kommenteret og beskæftiget sig med kønsproblematikker. I 2007 stillede han med værket "XQ28 (Jeg en gård mig bygge vil)" spørgsmål ved, hvorvidt seksualiteten er en social konstruktion, eller om den er arvelig, det vil sige genetisk betinget. Eller både-og.
ANNONCE
Flemming Rolighed
Værket "XQ28" (Billedet til venstre, red.) består af en udstoppet tyr med yver, en udstoppet hane, et stort maleri, hvide mælkekartoner, æg og kunstgræs.

"Installationen er en kommentar til vores udnyttelse af landbrugsdyr i form af vores intelligens. Via vores intelligens kan Homo sapiens vælge køn, men ikke seksualitet. Det er perverst at spise ubefrugtede fostre samt hvid saft, der er tappet ud af et dyr", siger Flemming Rolighed.

Udstillingen "The Hole" præsenterer begrebet og fænomenet "hul" i vidt forskellige udtryk. Via forskellige fortolkningsoutput og ophængningsmåder konstrueres en mulighed for beskueren at fravælge eller tilvælge fordybelse i fænomenet. 

Også udstillingsstedets  toilet og mellemgang bruges af kunstneren som udstillings-rum. Her danner værker med hvert deres særegne udsagn et samlende udsagn, som genererer skel til de andre udstillingsrum. I dette skel er vakuummet, hvor svarene måske skal findes. Nemlig: Hvordan føles det, når heteroseksualiteten bliver minoritet?

I udstillingen "The Hole" er endvidere integreret en større maleriudstilling med Flemming Roligheds karakteristiske gitter-mønstre og -lag. "Jeg er vild med maskering i maleriet, hvor man får lov til at "lure" ind til under-liggende lag i maleriet. Det er assesment og interventions-modeller indenfor psykiatrien der illustreres via biofysiske og intrapsykiske lag. Igennem huller i lagene skimtes Det Sande Jeg. Jeg elsker ideen om at beskueren aldrig når ind til inderste lag og kan se 100% af denne", fortæller han.

"The Hole" er en udstilling af en kunstner, hvis mantra er, at kunsten forpligter og kræver ansvar. "Min kunst er skabt ud fra et ønske om, at skabe dialog omkring de tematikker og erfaringsfelter, mine værker beskæftiger sig med. Jeg vil gerne rykke verden - bare lidt", sagde Flemming Rolighed i forbindelse med sommerens afgangs-udstilling.

"The Hole" er en temaudstilling på 250 m2 med masser af farver, kanter og holdninger!

Udstillingen  har fernisering lørdag den 13. september 2008, klokken 13.00. Udstillingen åbnes af Bitten Damgaard. Artist Talk ved Flemming Rolighed: Torsdag den 18. september 2008, klokken 19:00-21:00.

Læs mere om kunstneren på websitet www.flemmingrolighed.dk
ANNONCE
Flemming Rolighed
Del

Seneste nyt