Aniston

Fire skridt til at finde din egen stil

En dating-eksperts bekendelser.

Fire skridt til at finde din egen stil
Når du som single alligevel er i gang med at finde din nye kæreste og er godt i gang med at finde rundt i dating-junglen, er det måske også på tide at give din personlige stil en makeover eller bare et hurtigt service-eftersyn?

I en perfekt verden dømmer vi ikke hinanden på, hvordan vi går klædt.  Men min erfaring fra mit arbejde på Single.dk er, at vi stadigvæk fortæller hinanden en hel masse om, hvem vi er gennem det tøj og den styling, vi vælger.

Og hvorfor ikke gøre, hvad du kan for at vise verden, hvem du er?

Her er fire hurtige skridt til at finde din egen stil.

1. Kast et kritisk blik på klædeskabet
Har du en stak gamle slidte T-shirts til at ligge og fylde op bagerst i skabet, som, du tænker, er ”gode at have, når du skal male vægge”? Hvis du er ligesom de fleste, har du med garanti mere end et sæt tøj, end du behøver, som for længst har aftjent værnepligten, og som du med næsten lige så stor garanti ikke kommer til at bruge, når de der vægge skal males, eller du skal hjælpe en af dine venner med at flytte alligevel.

Få det ud. Nu! Giv det til Kirkens Korshær, hvis det reelt set stadig er brugbart, riv det op og brug det til rengøringsklude, hvis det ikke er.

2. Hvad har du mest af?
Kig på, hvad du går mest i og hvilken ”stil”, der er den mest gennemgående i det tøj + tilbehør, du ejer. Med tilbehør mener jeg sko, bælter, hatte, tørklæder, ure, smykker etc.. For pigernes vedkommende – selvfølgelig tasker, clutches, og hvad vi ellers kan finde på at hælde vores makeup ned i, når vi går ud. Måske har du mest ”sporty” ting, måske er det den klassisk pæne stil, der er fremherskende, eller måske er du mere til det rå / hippe / alternative.

Uanset hvad, så er det, du har, mest af og/eller det, du føler dig bedst tilpas i - meget sandsynligt det en stylist vil kalde din ”stil-kerne”.

3. Miks & Match
Når du kender din ”stil-kerne”, kan du begynde at arbejde med din personlige stil ved at miksee og matche på tværs af forskellige stil-arter, så du ikke kommer til at ligne en modeklon. En pæn klassisk skjorte og et par afslappede jeans kan gøres mere personlige med et par rå armbånd eller et sporty ur. For pigernes vedkommende kan en superfeminin kjole gøres mere personlig ved at mikse med mere maskulint tilbehør, fx et stort lækkert herre-ur. Eller du kan tilføje små lette feminine detaljer til en i forvejen lidt tung og seriøs stil.

Kontraster er langt henad vejen det, der skaber det mere personlige udtryk.

4. Undgå impulskøb
Det er superfristende at bruge penge på et stykke tøj eller tilbehør, når det lige tilfældigvis er på tilbud, din veninde ser fantastisk ud i den samme top, eller du bare falder for etellerandet stykke tekstil, der bare er alt for lækkert.

Måske prøver du det på i butikken og tænker: Hold da op – det er da bare den helt perfekte pasform, og så .. MÅ man jo bare eje det, ikk'? Ja, men hvis den pågældende ting ikke passer sammen med mindst TRE andre ting, du allerede ejer, er chancen for, at du får det brugt i bedste tilfælde minimal, og det ender med bare at ligge og fylde op.

Har du lagt mærke til, at de ting, du er gladest for, og bruger mest, som oftest kom på sekundet efter, du var kommet hjem med dem? (Galla-/festtøj selvfølgelig undtaget.) Gør dig selv den tjeneste at beholde kvitteringen og mærket på, når du køber et stykke tøj, og har du ikke taget det i brug inden for returnerings-fristen – så levér det tilbage.

Tøjkøb er langt henad vejen ligesom dating. Nogle gange TROR vi, at vi har fundet et godt match, men enhver ved jo, at man kan falde for de forkerte, og så bliver selv et ”godt tilbud” hurtigt lidt for dyrt.  

Plus ... Når du ved, hvem du er, så er det så meget nemmere at vide, hvad du leder efter, og du er kun sjældent i tvivl, når du finder det ...


Gæsteskribent: Christina Melanie Cooper 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce