Aniston

Find roen i en travl hverdag

Det kan være svært at finde roen og komme helt ned i gear, hvis man har en travl hverdag. Her kan du få nogle gode tips som du kan bruge, når du har brug for at stresse lidt ned og finde roen i dig selv. Læs med og find det, der fungerer for dig. 

Hvad gør stress ved dig?

Det er efterhånden et kendt faktum, at stress ikke er godt for os mennesker. Alligevel har vi en stresset hverdag fyldt med notifikationer og påmindelser, og konstante gøremål, livsstil og karriere – og det hele skal hænge sammen med kun 24 timer i døgnet. Det kan næsten ikke lade sig gøre. Derfor er det ikke så mærkeligt, at mange af os rent faktisk også oplever at blive stresset 

Den digitale udvikling, har nemlig ført til at vi bliver mere stressede end nogensinde før. Der kommer nemlig hele tiden påmindelser om ting, der måske hører til i en anden hverdag, Med andre ord- vor arbejdshverdag følger med ind i vores fritidssfære, og det kan være næsten umuligt at holde disse separat. Så hvad man kan gøre? 

Find et rum til fritid

Det handler faktisk om prioriteringer. Mange indser ikke, at de selv sidder på magten til at tage fritiden tilbage fra arbejdshverdagen, men det kræver en hel del disciplin. Det første du skal gøre, er at lægge den dårlige samvittighed væk. Siden de fleste af os har jobs, hvor der er uendeligt med opgaver, har mange også kronisk dårlig samvittighed over opgaver, der ikke er blevet udført eller som man føler ikke er blevet udført godt nok. Dette skal du lægge helt væk i dit fritidsrum. Det fokus kan du heller bruge til at forbedre din arbejdsindsats, når du rent faktisk er på arbejde. 

Så skal du slukke for alle notifikationer. Det er nemlig stressende det at vi hele tiden er tilgængelige, og man kan få påmindelser om ting man lykkeligt havde lagt bort, der hører arbejdshverdagen til. Så bliver man suget ind igen, inden man ved ordet af det. Derfor skal du slukke for notifikationer og din arbejdsmail, når du skal holde helt fri - så du faktisk får den fritid du har brug for og fortjener. 

Find en aktivitet til afkobling

Når du har fri, skal du også finde en aktivitet, der lader dig koble helt af fra arbejde og stress. Det kan være noget, der får tankerne over på noget helt andet. Det kan for eksempel være noget lidt aktivt, som hjemmetræning eller en løbetur, hvor man får renset lidt op i, alt det der flyder inde i hjernen af tankemylder og rod. 

Et andet smart trick, er at finde et spil, der holder din hjerne godt optaget, og som ikke lader dig fokusere på noget andet, end opgaven lige foran dig, som for eksempel roulette. Man kan få tilgang til mange sjove og udfordrende spil med en bonuskode, så man kan koble helt af, når man har brug for det. Det er aktivt og sjovt, og din hjerne når slet ikke at stresse over arbejdet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce