Aniston

Find det perfekte paddleboard til sommerens vandsjov

Sommeren er på vej, og med dens kommen bydes der op til vandsport i det lune solskinsfyldte vejr. Skal du holde ferie i Danmark er det oplagt at benytte sig af de mange smukke kyststrækninger.
 Et paddleboard har vundet indpas som en af sommerens bedste aktiviteter til vandsjov, dette er ikke uden grund - at padle på vandet er både sjovt og meditativt.

Voksende sportsgren 

Paddleboarding opstod i Hawaii 1940'erne som en sportsgren på havet. I 00'erne blev den udbredt til Californien, USA, og siden da har tog sporten fart ud til hele verden. Specielt de sidste 5 år har paddleboarding været støt stigende i Danmark, som nu benyttes af flere tusinder danskere i sommerhalvåret. 
Danmark har et sublimt vejr til den populær vandsport. Dette skyldes det ofte rolige sommervejr som byder på en let brise, sol og fladt vand. Dette giver det optimale vejr til at stå på boardet med din ene åre og nyde vandet.

Hvad er et paddleboard?

Paddleboard er også kendt som SUP-board. Dette står for "Stand Up Paddle", som betyder at du står på et bræt oprejst mens du padler med en åre. Det kan minde om den meget kendte sport surfing, da man ved begge sportsgrene bruger et bræt. Forskellen er dog at ved surfing jagter man bølger, mens man ved paddleboarding søger det stille vand. Derfor er det også en mere meditativ og rolig form for sportsgren. 
Det kræver ikke meget at komme afsted ud på vandet. Et paddleboard, en åre og en redningsvest og så er du klar til vand sjov i mange timer. 

Sikkerhed på et bræt

Vandsporten er uden tvivl kommet for at blive, af denne grund er det vigtigt at investere i det rigtige board, som vil gøre at sikkerheden er i top. Brættet kommer i mange former og kvaliteter, og derfor er det en god ide at du vælger det rigtige til lige netop dig. Du kan vælge at se på de forskellige test, og dermed vælge lige det Paddleboard som passer til dig. 

Sejl efter vejrforholdene 

Selvom det er nemt at komme i gang med den populære vandsport er det yderst vigtigt, når det rigtige bræt er fundet, at sejle efter vejrforholdene. Dette betyder at du skal være opmærksom på strømmene i vandet, samt have en generel god forståelse for havet. Samtidig er det yderst vigtigt at iføre dig en redningsvest, da dette er lovpligtigt, og i sidste ende kan redde dit liv. At paddleboarde uden en redningsvest kan give en bøde på op til 1500 DKK.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce