Aniston

Find de perfekte sommerdæk til din kørsel

Foråret er kommet, og med foråret kommer en del velkomne forandringer. Træerne får nye blade, folk smider vinterjakkerne og vejret bliver varmere og lysere. En stor og vigtig forandring mange glemmer, når sommeren er på vej, er at skifte til sommerdæk. Det virker som en lille ting, der nemt kan glemmes i hverdagen. Dog er det en stor ting for andres og din egen sikkerhed. Kør ubekymret rundt i hele landet gennem sommeren med de rigtige sommerdæk.

Det skal du overveje

Her kan du se et udvalg af sommerdæk. Dækkene er blevet testet, og du kan få et hurtigt overblik over hvilke dæk, der er bedst på visse parametre. På den måde kan du nemt bestemme og bestille de dæk, du ønsker til din bil. Før du køber dine dæk, skal du dog overveje, hvilken størrelse dæk du skal have. Biler bruger ikke alle samme størrelse dæk, så find ud af, hvilken størrelse dæk din bil bruger, før du vælger.

Du skal også overveje, hvad dækkene skal kunne holde til. Der er stor forskel på, om du kun kører på landeveje et par minutter hver dag, eller om du har en lang køretur på motorvejen tre gange om dagen. Nogle dæk er bedre til kurver og nogle er bedre til høje hastigheder. Med et stort udvalg er det nemt at finde dæk, der passer til din kørsel. Du kan også få lydsvage sommerdæk. Det kan være rarere for dig som chauffør, at dine dæk ikke larmer.

Hvorfor du skal skifte til sommerdæk

Som navnet angiver, er sommerdæk bedst om sommeren, ligesom vinterdæk er bedst om vinteren. Vinterdæk har bedre vejgreb i koldere temperaturer, mens sommerdæk har bedre vejgreb i højere temperaturer. På varm asfalt er sommerdæk bedre til at svinge, og på våd asfalt har sommerdæk bedre vejgreb end vinterdæk. Sommerdæk giver desuden en kortere bremselængde. Det betyder, at sommerdæk er meget sikrere for dig og for andre i trafikken. De fleste skifter deres dæk i april, hvor temperaturen begynder at være høj nok til, at der ikke længere er brug for vinterdæk. Desuden bliver vinterdæk hurtigere slidt om sommeren og bruger mere brændstof. Der er mange fordele ved at skifte til sommerdæk. Der er desuden så mange forskellige former for sommerdæk, at du kan finde et, der er et perfekt match til dig og din kørsel.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce