Aniston

Filmleksikon

Ny udgave af det uundværlig leksikon for filmnørder er netop udkommet.

8 ud af 6 stjerner
Filmleksikon anno 2010 er netop kommet på gaden, og er du lidt af en filmnørd, vil du ikke kunne kommer udenom denne moppedreng af en vidensdatabase over filmens verden.
Filmleksikon
Filmleksikon er faktisk et helt uundværligt opslagsværk for eksempelvis film- og mediestuderende samt os, som bare elsker film og gerne vil sidde og nørde filmfakta i sofaen efter filmen eller biografturen.

Filmleksikon indeholder nemlig info om sådan cirka alt, der er værd at vide om film!

Perfekt ledsager til filmen
Bogen er en stor og tung fætter på hele 1244 sider, som omfatter stort set alt, hvad der er handler om film, skuespillere, instruktører, producenter, manuskriptforfattere, filmfotografer etc.

Den er dermed oplagt at have liggende på sofabordet som en slags coffee table book, så du altid lige kan gribe fat i den, mens du sidder og nyder en god film.

Det er jo om at have styr på fakta, og det er altså ikke altid, man gider at slå op på nettet efter info på eksempelvis en skuespiller, man ikke kan placere.

4000 opslag
Filmleksikon giver et suverænt overblik over filmens verden og indeholder fakta om personer og emner, instruktører, skuespillere, producenter, forfattere, fotografer, komponister, teknikere samt filmlande, institurrioner, genrer, tekniske termer, teoretiske begreber og praktiske funktioner. 

Alt dette er fordelt på 4000 opslag, ledsaget af mere end 2500 illustrationer.

Du kan eksempelvis læse om, at Tom Cruise havde sin første karakterrolle i filmen "Det handler om penge", at han er medlem af Scientology og gift med Katie Holmes etc. samt om, hvad begrebet Best Boy dækker over. Så alt i alt giver bogen viden om alt mellem himmel og jord, der kan forbindes til filmens verden.

Meget af det er naturligvis viden, som man ikke nødvendigvis kan bruge til noget, med mindre man arbejder med film, men det er et sjov og interessant opslagsværk, som inviterer til mange timers fordybelse - hvis man interesserer sig meget for film og ikke bare vil nøjes med at se dem. Så er du filmnørd, vil du helt sikkert elske Filmleksikon, og er du ikke, vil du nok synes, det er spild af godt papir.

Filmleksikon blev første gang udgivet i 1995 og er nu opdateret og ajourført frem til juni 2010.

Filmleksikon er udarbejdet af Peter Schepelern og udgivet af Gyldendal den 2. september 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce