Aniston

Fernando Castro

Aniston's udsendte var til koncert, med en af Spaniens unge flamingo stjerner

Vi har de sidste par år haft en latino bølge i Danmark, med både Shakira og Juanes som foregangsmænd. Diskotekerne får navne som Hacienda og Loca Lounge. Der er heller ingen tvivl om, at musikken sydfra har masser af rytme og oser af sex. Dog er der mellem salsa og mambo en musikstil, som mangler, og det er flamingo.
ANNONCE
Fernando Castro
I Spanien er flamingo ikke kun noget, man hører, men fremfor alt også noget man føler. Og teksten er ekstremt vigtig, når man synger om ugengengældt kærlighed og andre af livets besværligheder.

Tidligere var flamingo noget, som mest blev sunget af ældre mænd accompagneret af en guitar, men de tider er forbi. I dagens Spanien dukker der konstant nye og unge flamingo stjerner op, og de bliver næsten tilbedt, som man ellers kun er vant til med rock og hip-hop stjerner.

Fernando Castro
En af disse unge stjerner på den spanske flamingo himmel er Fernando Castro. Født og opvokset i Sevilla og med en baggrund, som er alt andet end almindelig for en ung musiker. Alt hvad han kan, har han da også lært sig selv.

Oprindeligt ville han have været præst, men endte i stedet med at lade sig indrulle i hæren. Helt nøjagtigt i regimentet "Soria 9", det ældste i Spanien, og det selvsamme, som bliver portræteret i filmen Alatriste med Viggo Mortensen. Hans mors pludselige død i 2003 slog ham dog fuldstændig ud, og han endte med at flygte ind i musikkens verden. Hans baggrund som sigøjner taget i betragtning, var det derfor heller ingen overraskelse, at det blev netop flamingoen, som erobrede hans hjerte.
ANNONCE
Fernando Castro
Hans første album fik da også navnet Afrika, som her ikke hentyder til kontinentet, men derimod var navnet på hans mor. At han er noget særligt, bliver klart, så snart man hører hans musik og stemme. Han har om nogen evnen til at få en til ikke kun at høre, men også at føle musikken.

Sct Valentin
Den 14. februar 2008 er kærlighedens dag og samtidig den dag, hvor jeg var indbudt til at overvære min første koncert med Fernando Castro. Koncerten skulle starte præcis ved midnat, men som alle vel ved, er "præcis" et relativt begreb i Spanien.

Det var det bestemt også denne aften, og mens klokken nærmede sig 01:00, blev Versatile, som spillestedet hed, fyldt langsomt op med folk.

Med en times "forsinkelse" gik den unge Castro så endelig på scenen. Som eneste accompagnment havde han Juan "El Jilgugrito", mens han selv trakterede klaveret - noget som jeg var temmelig skeptisk overfor, da flamingo jo næsten er synonymt med en guitar.
ANNONCE
Fernando Castro
Trods alle fordomme virkede det helt fantastisk. Den første sang, han lægger ud med, er selvfølgelig sangen Afrika, og 100 mennesker, som også var nok til at fylde lokalet, lyder ved hvert omkvæd som 1000.

Repertoiret består af egne numre, blandet godt med gamle kendinge i nyt dress. Således er Noche de Bohemia yderst velvagt til Sankt Valentinsdag. Castro har en evne til med sin stemme at rive dit hjerte ud, for i næste øjeblik atter at fylde det med håb. Han forstår flamingoens sjæl, og han giver den uforfalsket.

Som ekstra nummer får vi Duvuelve me la vida, som betyder: Giv mig livet tilbage. Et passende nummer at afslutte en virkelig god og intim koncert med. Og en af de bedste måder at holde Sct. Valentinsdag på.

Her kan du nyde videoen Afrika:
ANNONCE
Fernando Castro
Del

Seneste nyt