Aniston

Fem tips til et lækkert og sundt hår

Hvad er godt for håret?

Er der noget, som et dejligt, frisk og fyldigt hår? Her kommer et par tips, som måske kan hjælpe dig til et sundere hår, bruge færre tilsætnings- og allergifremkaldende stoffer samt at få det lækre vinter-hår, som bare ser fantastisk ud.

1. Shampoo
ANNONCE
Fem tips til et lækkert og sundt hår
En god og plejende shampoo er ALTID et must, men hvad skal man vælge? Den rigtige shampoo kan gøre underværker for dit hår - ikke mindst i denne vinterperiode, hvor håret godt kan blive tørt, kedeligt og ødelagt.

Det er vigtigt at overveje, hvor mange penge man vil spendere på en shampoo, og det er ikke altid den dyreste, som er den bedste, mest nærende og kvalitetsrige. Dertil er det en nødvendighed at vælge en shampoo, som passer til din hårtype og -længde.

Oftest sælges shampoo'er til forskellige typer hår, for eksempel: tørt, normalt, fedtet, til ekstra fylde eller til glansløst hår.

Sundhedsrisikoen er også vigtigt at tage højde for, når der vælges shampoo, da produkter kan være tilføjet parfume eller aromastoffer, som kan være allergifremkaldende - så læs altid indholdsdeklarationen, før du køber shampoo.

Der findes flere forskellige organiske shampoo'er, som er allergivenlige og uden tilsætningsstoffer, for eksempel kan mærket John Masters Organics nævnes. Oftest vil det faktisk være sundest ikke at vaske håret så ofte - og slet ikke hver dag; gør du det, vil håret nemlig vænne sig til det og derfor også blive hurtigere fedtet og skabe ubalance og fedtet hovedbund. En til to gange hårvask om ugen er det optimale for dit hår.

2. Balsam
Balsam eller conditioner er god, blødgørende beskyttelse for dit hår. Balsam gør håret glattere og let at arbejde med samt tilfører en frisk fornemmelse.

Conditioners findes også til forskellige typer hår og kan hjælpe med fylde og volumen. Igen er der også hér vigtigt at tjekke varedeklarationene, inden du køber. Typisk indeholder balsam nemlig tilsætningstoffer, som for eksempel er mere miljøbelastende end de stoffer, som optræder i shampoo og/eller sæbe. Brug derfor ikke for store mængder balsam - og kun, når det er nødvendigt.

3. Hårkur
En god hårkur kan hjælpe dig, hvis håret for eksempel bliver hurtigt tørt, slidt, ødelagt, og du får spaltede spidser. Hårkur og balsam har IKKE samme funktion, da en kur giver nærende og dybdegående pleje og fugt til håret. Her findes igen forskellige kure til forskelligt hår. Ligeledes skal man være opmærksom på brugen af silikone i disse kure. Silikone gør ganske vist håret blødt og lækkert, men kun for en stund, da silikonen faktisk bare lægger sig om hårstråene - så find gerne en kur uden silikone i.
ANNONCE
Fem tips til et lækkert og sundt hår
Hårkur virker bedst i tørt hår og skal gerne sidde i så længe, som overhovedet muligt. Hårkur har optimal virkning ved brug én gang ugentligt.

4. Bliv klippet
Det er vigtigt at blive klippet jævnligt, for at vedligeholde et sundt og flot hår, og for at undgå at dine spidser bliver slidte. Hér kan et godt tip også være at bruge 'skånsomme' stylingprodukter, som for eksempel glatte- og krøllejern med keramiske plader, som ikke slider på dit hår.

Håret kan også få nok af for høj varme, og det kan derfor være en god idé, hvis du tit tørrer/glatter/krøller dit hår ved høj varme, at finde en glattecreme eller tilsvarende produkt, som beskytter mod den høje varme. Endnu en godt tip er B-vitaminer, som også er sund og vigtig næring for dit hår.

5. Hold pause fra kemikalierne
Der er en grund til, at hårfarvning under graviditet frarådes af eksperter. Hårfarve er/kan være allergifremkaldende og er tydeligvist ikke sundt for dit hår, så et godt tip ville være at holde lidt igen med ammoniakken og de stærke kemikalier.

Dog er det ikke os alle sammen, der er tilfredse med en kedelig kommunefarve, og derfor kan det være en udfordring helt at droppe farve og afblegning. Dét man i så fald kan gøre, er at bruge en økologisk naturhårfarve (disse bruges også hos bestemte frisører), som altså er baseret på planter i stedet for kemikalier og derfor også er 'sundere'/bedre for håret. Naturfarverne sikrer desuden håret en flottere og dybere glød end de tilsvarende kemiske produkter.

www.shampooshoppen.dk kan du finde masser af gode produkter til forkælelse af dit hår. Er du ude efter de økologiske, kemikaliefri naturprodukter, kan du finde et bredt udvalg af organiske hårprodukter på for eksempel www.organicle.com.
ANNONCE
Del

Seneste nyt