Aniston

Fem små hudtips

Sommer, sol og vand

Ja, vi ved det godt. Det er ikke nemt at holde sig i skyggen mellem 12:00 og 15:00. Det er jo lige netop i dette tidsrum, at en dukkert på stranden er allermest tiltrængt, og jeg skal da være den første til at indrømme, at jeg ikke altid har været lige dygtig til det der med beskyttelse.

ANNONCE
Fem små hudtips
Jeg er så heldig at være det, man måske kan betegne som "mørk europæer". Jeg har aldrig været forbrændt af solen. Jeg skal blot kigge på den, og vupti, så er jeg brun. Men, selvom jeg umiddelbart tåler solen bedre end andre, beskytter det altså ikke mod for eksempel hudkræft.

Du er måske en af de uheldige, der kender alt til røde skuldre, ømme baller og meget tør hud. Eller er du lige så heldig som jeg? En ting er sikkert: din hud bryder sig ikke om at blive mishandlet.

Her er fem tips til, hvordan du holder din hud sund i sommervarmen.

Masser af solcreme
Ja okay, det er jo ikke ligefrem sydens sol, vi oplever her i Danmark, men lad dig ikke narre. Den kan være skrap alligevel. Så om din sommer foregår på de danske strande, eller om du har taget en sviptur til netop sydens sol, så husk solcremen.

Og når du nu alligevel har den med, kan du ligeså godt sørge for, den også virker. Det er desværre ikke nok med en lille klat. Der skal en hel håndfuld til for at dække hele kroppen. En god huskeregel er også at smøre sig for hver halvanden time.

Og når du står i supermarkedet, for at vælge din solcreme, så køb en faktor 15 eller derover.

Masser af vand
Noget man ofte ser på de danske skadestuer om sommeren er folk, der er bukket under for varmen. Det skyldes stort set altid, at man ikke har drukket tilstrækkelig med væske. Så husk drikkedunken, og sørg for at fylde den op, når du har tømt den.

Man kan sagtens nyde et par øl eller en drink, men drik rigeligt med vand ved siden af. Alkohol er som bekendt vanddrivende og hjælper derfor ikke på væskemangel.

Desuden er et stort vandindtag stimulerende for din hud, frem for den sukkerholdige sodavand, der i stedet virker bumsefremkaldende.

Spis sundt
Der er ikke noget bedre end at spise masser af frugt og grønt, når det er sommer. Lette sommerretter, der stimulerer. Frugt og grønt er rigt på vitaminer og antioxidanter, og især bær og melon er fantastisk for dig og din hud. Du kan altid supplere med æg og laks, der indeholder masser af protein, som også giver god næring til huden.
ANNONCE
Fem små hudtips
Efter strandbesøget
Det er rigtig dejligt at være på stranden. Man drosler ned, slapper af og hygger sig - en lise for sjælen. Men din hud bliver belastet af den megen sol og saltvand. I løbet af ferien er det derfor en god idé også at pleje din hud under brusebadet.

Find en god, exfolierende body shampoo og en skrubbesvamp, og påbegynd operation: fjern døde hudceller - det er en lise for huden.

Et sidste tip
Og når nu du både er sund og rask og føler dig "fit for fight", så skal du selvfølgelig også på café og hygge dig med veninderne.

Når turen går til stranden, har du næppe megen make-up på, men skal I besøge en strandcafé frem for bølgen blå, så lige et enkelt tip til make-uppen. Gør det simpelt, og hold dig til det basale: mascara, concealer, lip gloss og eventuelt en bronze mineralpudder. Så kan du vise din naturlige skønhed, hele sommeren.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce