Aniston

Fem huskeregler, når du handler online

Fem huskeregler, når du handler online

I dag kan man købe stort set alle tænkelige produkter og ydelser på nettet, hvilket har været en del af den naturlige udvikling. Nedenfor kan du læse om fem huskeregler, som du altid bør have i baghovedet, når du handler på nettet. Det er huskeregler, der sikrer dig en god og sikker handel.

1.    Undersøg den pågældende webshop
Er du i tvivl om, hvorvidt du kan stole på den pågældende webshop, så er det vigtigt, at du gør dit forarbejde ordentligt. I den forbindelse bør du bl.a. undersøge, hvorvidt de mest almindelige virksomhedsoplysninger er synlige på shoppen (adresse, telefonnummer, CVR-nummer, mail-adresse o.l.). Ydermere har du mulighed for at undersøge den pågældende webshop ved at foretage en simpel søgning på Google. Her vil du typisk blive introduceret for både artikler, blogindlæg og anmeldelser, som kan give dig en indikation af, om forhandleren er troværdig. Der findes f.eks. tjenesten, Trustpilot.dk, hvor du kan klikke ind og læse tidligere kundebedømmelser af langt de fleste danske webshops.

2.    Betal altid med kreditkort
Betaler du med et almindeligt kreditkort/betalingskort, vil du være beskyttet af indsigelsesordningen. Skulle det ske, at webshoppen ikke sender varerne eller hæver for mange penge på din konto, så vil du være dækket ind af denne ordning. Du vil ikke nødvendigvis opleve den samme høje sikkerhed, hvis du vælger en anden betalingsmåde. Når du skal betale for dine varer, bør du altid sikre dig, at du bliver henvist til en krypteret side, hvor du sikkert kan indtaste dine kreditkortoplysninger.

3.    Husk at tjekke efter rabatkoder
Handler du på nettet, bør du altid tjekke, om der findes gyldige rabatkoder til den webshop, du ønsker at handle hos. Vil du f.eks. købe tøj hos Nelly, så kan du lede efter en Nelly rabatkode, som måske ikke er mere end ét klik væk. Det er en realitet, at internettet boomer med rabatkoder til både danske- og udenlandske webshops, hvilket du selvfølgelig ikke bør gå glip af. Bruger du en rabatkode, når du handler online, vil du sagtens kunne spare 5-20 pct. på din ordre.

4.    Vær opmærksom på leveringstid og leveringspriser 
Leveringstid og leveringspriser er ligeledes to begreber, du skal forholde dig til, hvis du handler varer via din digitale enhed. Har du akut brug for de bestilte varer, så vil en kort leveringstid være et must. Den reelle leveringstid kan dog variere markant fra webshop til webshop, hvilket du selvfølgelig skal være opmærksom på. Der er nogle webshops, der tilbyder dag-til-dag levering, mens andre webshops har en leveringstid på flere uger.

Vil du spare fragtomkostningerne, så vil det være hensigtsmæssigt at vælge en webshop med gratis fragt. Leveringspriserne kan nemlig have indflydelse på, hvor mange penge du skal af med.

5.    Kig efter e-mærket
Handler du hos en e-mærket webshop, kan du være sikker på, at webshoppen lever op til den danske lovgivning. E-mærkede webshops bliver løbende kontrolleret af organisationens jurister, som også kan hjælpe dig, hvis du oplever problemer med din handel. Generelt kan man forvente, at sikkerheden er i orden, hvis man handler hos en webshop, der har fået tildelt det anerkendte certifikat. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce