Aniston

Fem blandede film

Inspiration til efterårets videoaftener

Selvom vejret er fint er vi på vej mod efterår. Og til efterår, der hører videoaftener med the, kakao, slik - og film. Aniston.dk har samlet fem blandede film, som du kan lade dig inspirere af.
Fem blandede film
Komedie: "Blast from the past"
Denne romantiske komedie er ikke særlig kendt, men ikke desto mindre er den morsom. Den handler om en videnskabsmand, der i begyndelsen af Den Kolde Krig (hvor alle frygtede atomtruslen) bygger et beskyttelsesrum, hvor det er muligt at leve i 35 år uden kontakt med omverdenen.

Sammen med sin højgravide kone befinder han sig i beskyttelsesrummet, da et fly styrter ned i deres hus. Parret tror, at det er en atombombe og låser sig inde i beskyttelsesrummet. Først 35 år senere vil det være muligt at åbne døren.

Deres barn, Adam, bliver født samtidig og vokser op i beskyttelsesrummet. Selve filmens handling starter, da de 35 år er gået, og Adam skal op til overfladen efter nye forsyninger - og en kone.

Adam møder USA anno 1999 - og den henrivende Eve. Men mens Adam er sikker på, at han og Eve er skabt for hinanden, tror Eve, at han er sindssyg.

På trods af at filmen er en typisk amerikansk komedie og lettere forudsigelig er den et morsomt tankeeksperiment. For det sker jo faktisk sommetider, at folk flygter fra krige og først kommer frem mange år efter krigens slutning.

Den perfekte film til en aften med veninderne!
ANNONCE
Fem blandede film
Actiondrama: "Sin City"
Sin City er en del nyere end "Blast from the past" - og så er det et actiondrama. Den foregår i byen Sin City, hvor alt er råt og barsk. Filmen består af flere sideløbende historier, der på forskellig vis er vævet mere eller mindre ind i hinanden.

Det er svært at sige, hvem der er hovedperson i filmen, men det er egentlig ikke så vigtigt. Alle personerne udfylder hver deres rolle i Sin City, og alle har deres egen historie, hvad enten de er gode eller onde.

Filmen er fuld af kendte skuespillere, her i blandt Jessica Alba, Elijah Wood og Josh Hartnett. Skuespillerne er med til at gøre filmen uforglemmelig - men om det er en positiv eller negativ form for uforglemmelighed, er op til den enkelte at afgøre.

Det er en underlig film - teknisk såvel som handlingsmæssigt - men man bliver også nysgerrig, og det er ikke en kedelig film. Man kommer til at tænke af den, og de fleste synes enten den er genial eller forfærdelig. Desværre hører jeg til sidstnævnte kategori.

Drama: "Stage Beauty"
I 1660'ernes London måtte kvinder ikke optræde. Derfor spillede mænd kvinderollerne. "Stage Beauty" foregår på dette tidspunkt og handler om Edward Kynaston og hans påklæderske, Maria.

Edward er tidens største kvindeskuespiller, men da Kong Charles II tillader kvinder at spille teater, ændres hans tilværelse brat. For er kvinder ikke bedre til at spille kvinder, end mænd er?

Samtidig bliver det muligt for Maria at spille teater, hvilket hun altid har drømt om.

Filmen foregår i en interessant tidsperiode, men den viser også nogle meget interessante personligheder. Den kommer til at handle om Edwards og Marias identitet - og hvordan roller påvirker identitet og sexualitet.

Det er en film for folk, der kan lide Moulin Rouge og Phantom of the Opera, men det må lige indskydes, at det ikke er en film i samme klasse. Den er underholdende og giver et godt indblik i tiden, men den er ikke på nogen måde enestående.

Romantisk komedie:"Meet Joe Black"
Døden, i skikkelse af Brad Pitt, kommer på besøg hos mediekongen Bill Parrishs. De to indgår en aftale om, at Bill kan få udskudt sin død, hvis han vil lade Døden (der kalder sig Joe Black) bo hos sig.
ANNONCE
Fem blandede film
Problemet opstår, da Joe Black forelsker sig i Bills smukke datter, og ønsker at beholde hende.

"Meet Joe Black" er en sød, romantisk komedie, som jeg stadig kan huske, selvom det er flere år jeg har set den. At Brad Pitt og Anthony Hopkins spiller med i den, gør den selvfølgelig ikke ringere, for de viser et tydeligt skuespillertalent.

Du kan se filmen både med veninderne og kæresten.

Disneyfilm: "Aladdin"
Disneys Aladdin er en eviggyldig klassiker. Du så den da du var lille - men nu er det på tide at gense den.

Aladdin er gadedrengen, der drømmer om livet på paladset. Jasmin er Sultanens datter, der drømmer om friheden uden for paladsets mure. Ved et tilfælde mødes de to - og sød musik opstår.

Aladdin er sammen med Den Lille Havfrue og Skønheden og Udyret én af Disneys største og mest vellykkede kærlighedshistorier, fuld af dejlige sange (som I sikkert kan synge med på!).

I en tid, hvor Disney er gået over til computeranimerede film, der sjældent har romantik som tema, men oftere venskab, mod og ansvar, er Aladdin en kærkommen afveksling. Med Aladdin kan du og dine veninder genopleve Disnyes trylleri.

Aniston.dk håber at du er blevet inspireret til at afholde en videoaften. Der findes jo et utal af film, så Aniston.dk kunne ikke nævne dem alle. Men har du gode idéer til film er du velkommen til at skrive dem nedenfor.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce