Aniston

Fast Food

Din lokale mad-pusher

Grillbarer, pizzeriaer, kinesiske bokse, kebab, McDonald's, Burger King og hvad der ellers gemmer sig af fast food steder. Hvad får os til at æde løs, når vi jo ved, at det ikke ligefrem er lavet efter den ideelle kost-trekant?
Fast Food
Pizza

Mange af os bruger nok de forskellige fast food steder på forskellige måder. Sidder vi derhjemme, og gider vi ikke at lave mad - ja, så bestiller vi en pizza.

Det er nemt, det bliver bragt til døren, og for det meste er det overkommelige priser.

Men egentlig er det vel ærgerligt, for hvor blev der af den hjemmelavede pizza? Den forsvandt til fordel for den lokale pizza pusher, hvis pizza'er faktisk aldrig har smagt så godt som dem, man engang lavede selv!

Kinesisk

Så er der de kinesiske "take away" steder, hvor man kan få en boks med pasta, ris, forskellige sovse, kød eller forårsruller. Man vælger størrelse og hvad man vil have i, og så gnasker man løs. Det smager af typisk "kina-mad", som man kun kan lave det udenfor Kina.

Den lokale grill

Grillbaren serverer mest traditionel dansk fast food, ligesom pølsevognen leverer danske "hot dogs".

Der er en kulturel tradition for den slags steder, og især i de mindre byer eller i sommerhusområder finder man grillbarene, mens pølsevognen er en del af bybilledet i de store, danske byer.

Mange oplever at få et personligt forhold til en bestemt grill: "Hva', skal vi tage ned på grillen?" Og så ved de, som man er sammen med, præcis hvilken grill, der er tale om.

McDonald's og Burger King

Men hvad med McDonald's, Burger King og andre kommercielle tilbud? Hvornår bruger vi dem? Mon ikke det har noget med alkohol og byture at gøre? De fleste bruger vel steder som disse, når de er godt stive og har brug for en "Big Mac" eller en "Whopper".

Mad på arabisk

Har man mere lyst til krydret mad, kan man vælge en af de mange kebab-steder, der ligger rundt omkring. Det er igen en udenlandsk opfindelse med fast food fra Mellemøsten - men mon ikke det lige som det kinesiske mad er en udenlandsk specialitet, som man kun kan få den i udlandet?

Ikke desto mindre, så sælger det, men hvorfor er det lige, at vi bruger alle disse steder?

Det er jo ikke fordi, det er de mest kulinariske oplevelser, man betaler for, og det er heller ikke fordi, det er de mest hyggelige steder at spise sin mad.

Så, er den eneste grund virkelig, at det er hurtigt og nemt?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce