Aniston

Far til Fire

- Gi'r Aldrig Op

7 ud af 6 stjerner
Intet efterår uden en god familiefilm, og dette efterårs helt store film er "Far til Fire - gi'r aldrig op", så der er dømt biograf-hygge, hvis de små søskende skal passes.
Far til Fire
Den klassiske "Far til Fire" er endnu engang blevet genoplivet, og endnu engang viser familien sammenhold og det, at alt nok skal gå, hvis bare man holder sammen.

Handling

Efter 25 års trofast tjeneste bliver Far fyret fra sit arbejde. Som far til fire går han i sort over sin nye situation som arbejdsløs, men Søs, Ole, Mie og Lille Per (og tøj-elefanten Bodil Kjer), beslutter sig for at finde et nyt job til Far - koste hvad det vil.

Børnene får med stort besvær Far i form til en jobsamtale, men selvom han er velkvalificeret, skal der mere til, og Far må overskride yderligere grænser i sit forsøg på at skaffe brød på bordet.

Samtidig står sommerfesten på skolen for døren, og Mie tager initiativet til at arrangere en ny og spændende talentkonkurrence, men hun opdager hurtigt, at ikke alle er lige begejstrede for ideen. Ole griber chancen og samler et band for at vinde konkurrencen, hvilket får Onkel Anders til at finde sin støvede tuba frem for at blive optaget i Oles rockband.

Samtidig forelsker Søs sig hovedkulds i den smarte fotograf, Peter, og Lille Per løser familiens økonomiske situation på sin egen måde...

Skuespillere

Niels Olsen gør det forrygende i rollen som far. Han formår at give rollen både karakter og humor. Af andre skuespillere kan nævnes Jess Ingerslev, der spiller Onkel Anders og Martin Brygmann, der spiller chefen.

Udover at begå sig på lærredet har Martin Brygmann skrevet en del af sangene til denne film. Han har tidligere skrevet sange til blandt andet julekalenderen, "Jesus og Josefine", og står også for musikken til den kommende julekalender, "Jul i Valhal".

Dommen

Når man lige har abstraheret fra, at Far, Onkel Anders, Søs, Ole, Mie og Lille Per ikke bliver spillet af skuespillere som Ib Schønberg, Peter Malberg, Birgitte Price med flere, så er "Far til Fire" en herlig familiefilm.

Men desværre skinner det meget igennem, at børnene ikke har så stor erfaring på det hvide lærred. For eksempel virker Lille Pers præstation langt fra overbevisende. Alt, hvad han gør og siger, er alt for indstuderet, og han virker på ingen måde naturlig på skærmen. Dette trækker en del ned.

Heldigvis trækker Søren Bregendal fra boybandet C21 lidt op. Som skuespiller er han ikke det store, men han ser da meget sød ud og er med til at gøre filmen tålelig at se.

Hvis du er til familiefilm med sjov humor og har små søskende, så er det helt klart en film, der skal ses.

"Far til Fire" har premiere fredag den 14. oktober 2005 i alle landets biografer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt