Aniston

Fældende beviser

En kriminalteknikers mørke fortællinger

Langt om længe kan vi "almindelige" danskere få et indblik i de kriminal tekniske arbejdsopgaver, for her er endelig en skildring der ikke ligger fingre imellem.

Fældende beviser
Fældende beviser er skrevet af Ole Brockman, der har en 34årig karriere som kriminaltekniker bag sig. Han har i bedste CSI stil, fortalt om arbejdet med bevismaterialet, noget jeg tit savner når der bliver fortalt krimier og romaner med politi indblandet.

Fældende beviser går helt om bag murene og fortæller alt, fra de afgørende beviser i Peter Lundin sagen, til andre sager der måske ikke har været helt så medieomtalte. Dette gør dem dog ikke mindre spændende.

Udover at fortælle om visse sager, er der også en masse om hans egen karriere, og hvordan det var at starte sin politi uddannelse tilbage i 60erne, hvor elevlønnen var hele 1720kr OG forudbetalt.

De små hår rejser sig på både armene og i nakken, mens man kommer længere og dybere ind i nogle af sagerne, og er også igennem billederne, der virkelig understreger alvorligheden i sagerne, og vækker ens "opklarings" sans.

Det kan være en smule tørt at læse, mest når man skal holde styr på, hvilke steder alt bevis materialet blev fundet, men det opvejer spændingen hurtig. Det er selvfølgelig ikke en roman, men en fortælling.

Denne bog er rå, med fokus på beviset der fælder forbryderne, og historier hvor det er alt fra en blodfyldt garage, til en lille papirskugle der fælder morderen.

Fældende beviser er skrevet af Ole Brockman, trykt af Gyldendal, udkommer d. 12/5-09, er på 270sider og koster 299,95,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce