Aniston

Evig troskab

Det går ikke stille for sig i pubertetsdrengen Christoffers liv i Morten Sabroes roman " Evig troskab"

7 ud af 6 stjerner
En drengebog - men bestemt også for piger - om livet som pubertetsdreng i 1950'ernes Danmark. Om sociale forskelle, magtkampe, ære, og den store kærlighed og indhyllet i et fantasiunivers som de fleste drenge vil kunne nikke genkendende til.
Evig troskab
Det er sommeren 1956 og Brylcreem, Elvis Presley og Marilyn Monroe er  noget af det hotteste. Der sker der et skæbnesvangert møde mellem to forskellige verdener, da Christoffer Gullachsen møder Jan Kestler og hans frygtede bande fra bunkeren. Christoffer og hans storebror Robert bor et beskyttet liv i et velhavnede villakvarter i Nordsjælland, hvor Jan Kestler og hans bande kommer fra den fattige del af byen "Bunkeren".

Christoffers storebror udfordrer Kestler til knivkamp, da han vil have hævn på Kestler for at have bidt et stykke af Christoffers øre af for øjnene af hele skolen.

Efter Christoffers sammenstød med Jean Kestler og hans bande, bliver intet som det har været før. Kestler og Robert forlader byen, Christoffer kommer i puberteten og hans fantasifulde tankestrøm tager for alvor fat. Han forestiller sig, han er som heltene i filmene, og styrer spillet på både fodboldbanen og i forhold til pigerne.  

Lige efter Christoffer er fyldt femten, rejser forældrene på ferie i Sydfrankrig. Christoffer skal derfor over sommeren være alene i huset med den unge husholderske Kristine, hvilket passer ham forrygende. Så kan han måske komme tættere på det at blive en mand, ved for eksempel at få sin seksuelle debut, som han gør med Kestlers tidligere pige Camilla. En ny pige flytter også ind ved siden af, og dette bliver Christoffers første møde med lidenskaben og kærligheden.      

Morten Sabroes "Evig Troskab" er en underholdende historie om en drengs oplevelser i pubertetsårene i 1950'ernes Danmark. Bogen vil jeg mene både er til drenge og piger, da drengene vil kunne nikke genkendede til og grine af Christoffers tanker, og pigerne vil kunne lære lidt om drenges univers og kunne more sig over det. Christoffers overdimensionelle og film-inspirede fantasier og drømmeunivers, synes jeg er noget det bedste ved bogen. Eksempler derpå er:

""Han udfordrede Kestler til knivkamp". Jeg stivnede. De andre fortsatte op gennem rundgangen, mens jeg så mig selv lægge blomster på Roberts vindblæste grav."

"Alverdens sportskommentatorer spyttede ind i mikrofonerne og talte som vandfald om den kun fjortenårige dreng, der blev købt af Real Madrid som trettenårig og året efter blev hyldet som matchvinder i Europa Cup- finalen mod Dynamo Kiev på Wembley Stadion."

"Han kom aldrig igen, tistøds-mesteren, men da jeg stod foran Kristine i køkkenet og stirrede ind i hendes forklæde, kom hans balder sejlende forbi i slowmotion med hendes hænder på, og da hun kom hen mod mig, ønskede jeg at jeg fyldte tyve, så hun kunne lægge dem på mine balder."   
 
 
Tak til forlaget Gyldendal for fremsendelse bogen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce