Aniston

Et sundt liv med ømme balder

Træning er langt mere end sved, blod og tårer

Fra en fortaler for maratonafslapning på sofaen til fitnessfreak - ja der er langt! Men ikke desto mindre er denne grænse netop blevet brudt. Nu er verdens mest usportslige væsen gået fra at være en kæderygende motionshader til noget nær Miss Fitness 2008 - i hvert fald i hendes eget univers!
 
ANNONCE
Et sundt liv med ømme balder
For alvor! Jeg taler om mig selv! Dette er en autentisk historie! Mit liv har taget en drastisk vending, og dette er ikke ment som en selvcentreret fornuftsprædiken. Jeg er simpelthen bare nødt til at bryde den grå vinterstemning med en udsigt til sol og stramme, gyldne lår!
 
Mit liv har ikke just været aktivt. Jo, jeg har da været i nærheden af både dans, ridning og spejder, men decideret sport har aldrig sagt mig det helt store. Det er hårdt, man kommer til at svede, af med tøj, på med tøj og af og på med tøj igen!

Sport har altid været et symbol på had og besvær i min verden, og idræt i skolen husker jeg som en stor, fed træstamme på min vej. Intet mindre. Jeg har aldrig forstået, hvordan idrætslærere i folkeskoler rundt omkring i landet, år efter år, har kunnet få sig selv til at tvinge - ja tvinge - små drenge og piger til at løbe rundt som idioter i en iskold hal med det formål at få sved på panden. Ren ondskab! 
 
Nu, hvor jeg snart runder mit 22. år har jeg endelig indset, hvad motion egentlig er. Hvad det gør for mennesker. Ja nemlig. Motion er nemlig ikke noget, som bliver gjort imod os, men for os. Ja, sikke en masse år det har taget mig at indse dette, og jeg forbander den dag, hvor denne holdning fortærede mig.
 
I øjeblikket går jeg og føler mig som en buddhist, der har opnået Nirvana - jeg er blevet oplyst! Som alle I, der har læst Douglas Adams' "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" nok ved, er svaret på livet, universet og alt det der jo 42! Men nu vil jeg gå så vidt som at udviske denne antagelse og give mit bud på fremtidens svar: Motion!
 
For ikke at reklamere alt for meget, startede jeg for godt en måned siden til inFitness dk. Et sted, som, for mig, altid har skreget "sved, blod og tårer"! Og du undrer dig nok over, hvordan jeg så havnede der. Og det vil jeg gerne afsløre. Faktisk krævede det ikke mere end godt fem års overvejelse, to års beslutning og tre måneders initiativtagen. Jeg kom tættere og tættere på målet, og pludselig en kold aften i december fik jeg en hjerneblødning og bestilte tid hos en personlig træningsvejleder i Fitness dk. En personlig indsats, som har givet pote. Mærk dig mine ord.
 
Jeg startede stille og roligt op med lidt hjælp og motivation fra træningsvejlederen og fra en veninde - uden hende skal det også lige siges, at jeg nok først havde taget mig sammen et halvt år senere. Men jeg kom altså af sted, og sikke en fryd. Nu står jeg, blot fem uger senere, med et livssyn, som er helt og aldeles ændret. Motion er virkelig godt. Og idrætslærerne i folkeskolen var ikke ude på at hjernevaske os og slå os ihjel - de ville blot påvirke små hjerner som min til at forstå motionens sande væsen!
 
De ting, jeg har fået ud af de kun fem uger af mit liv er uvurderlige. Mere energi, glæde, generelt velvære i kroppen. Trods mine røgfyldte lunger, er jeg overbevist om, at min krop bliver gladere og gladere for hver gang, jeg atter vender hjem fra Fitness dk med den mest fantastiske følelse af velvære i min krop.
 
Konklusionen på alt dette er vel følgende: Uanset hvor meget du ligner mig, er der ingen undskyldning for at blive liggende i sofaen under den varme dyne. Hvis ikke du allerede er på vej ned i det nærmeste fitness center for at melde dig ind, burde du virkelig gøre det snart. Ømme balder og svedig hårkant er ikke det eneste, du får ud af det. Når jeg kan, kan alle. For tro mig, ingen havde forudset, at Louise velvilligt - og med stor fornøjelse - ville ende svedende, blødende og grædende i et miljø, blandt alt det og alle dem, hun engang forbandede langt ud i rummet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt