Aniston

Et smil kan redde dagen

Tænker du over, at du deltager i andres liv på den ene eller den anden måde, om så det kun er for en kort stund?

Hvor ofte tænker du over, hvilken betydning du har for de personer, du møder på din vej? Tænker du på, at du deltager i andres liv uden at vide det? Det er der mange, der glemmer i farten. Derfor er det vigtigt at blive mindet om det til tider.
Et smil kan redde dagen
Når du tager en bus, kører bil, handler, eller går i byen, bliver du en del af andres dag. Du får betydning uden at vide af det, nogle vil måske hurtigt have glemt dig, men andre kan også bruge dig i et sammenhæng, uden du vil ane af det.

Det kan være, at du havde den jakke, som den ved siden af dig ønsker sig, at du har en udstråling, som andre opfanger, at du tager den parkeringsplads, en anden havde tænkt sig, at du glemmer, at kassedamen også er et menneske og i mange andre sammenhænge.

Tænk på alle de gange man selv fortæller om, hvad man har været ude for i løbet af dagen. Tænk så på hvor mange gange andre kan have fortalt om dig, uden du ved det.

Det kan være lidt underligt at tænke på, men også en smule spændende. Vores liv og hvad vi gør, får lige pludselig en meget større betydning, end man går ud fra.

Derfor er det vigtigt at tænke en ekstra gang over, hvordan du selv fremtræder. Du skal helst sende et signal til andre, som du vil stå ved. Der er kun dig, der retfærdigt kan repræsentere dig selv for andre mennesker.

Nogle tænker måske: "jeg er da ligeglad, jeg ved hvem jeg selv er, det gør mine venner også, og det er det vigtigste".

Det er også helt i orden, det er deres valg. Men til dem beder jeg tænke på de gange, hvor der er nogle personer, der har ødelagt deres dag, uden der var grund til det, sprunget foran i køen, kigget nedladende på dem, været skyld i at de måtte bremse hårdt op i trafikken, gået ind i dem, fået dem til at føle sig utilpas. Det er noget alle kommer ud for, nogle oftere end andre, men vi kender det alle.

En ting, der ofte kan vende disse situationer, og gøre, at dagen for et med menneske bliver bedre, er en lille ting som et smil. Det er så lidt, det kræver at sende andre et smil. Ja, du trækker bare på nogle muskler omkring munden, og et lille smil kommer frem. Det behøver ikke at være det helt store glædessmil, men bare det lille et, der viser venlighed.
Folk, der ofte kan bruge dit smil, er dem man mest påvirker ved sin udstråling og attitude. Kassedamer, chauffører, sælgere, parkeringsvagter, dem der er på bare gør deres arbejde, men ofte er ofre for folk, der har en dårlig dag. Så næste gang du handler, kører med bus, eller møder nogle af disse folk, så smil i stedet for at være ligeglad. Ofte vil de hurtigt smile igen, og du vil mærke, du har gjort en lille forskel i deres dag.
 
Husk på denne artikel næste gang, du kan påvirke en andens dag.
ANNONCE
Del

Seneste nyt